Nidaros: Fredag formiddag veltet en 50 meter høy kran over kjøpesenteret Melhustorget på Melhus i Trøndelag.

To personer ble sendt til sykehus med lettere skader, mens en butikkansatt på kjøpesenteret hadde status som savnet.

Politiet og brannvesenet søkte etter den savnede med blant annet drone og tjenestehunder.

– Vi kan bekrefte at vi har gjort et funn, og at det er den savnede. Vi kan bekrefte at hun er funnet omkommet, sier operasjonsleder i politiet, Ebbe Kimo til Nidaros.

– Hun er den eneste som er meldt savnet, så ut fra det har vi ingen grunn til å tro at det er flere savnede på senteret.

Fortsetter søket

De fortsetter likevel søksarbeidet på Melhustorget.

– Det er flere området det ikke er søkt gjennom. Vi må forsikre oss om at det ikke er flere i senteret, sier operasjonslederen.

Saken blir videre etterforsket som en arbeidsulykke.

Det er foreløpig antatt at det er vinden som er årsaken til at kranen veltet.

Konsernsjef i Veøy, Lars Elling Bjåstad, sier til VG at en av deres biler var på stedet i forbindelse med varelevering, da kranen plutselig veltet.

– Det var to personer. Den ene var inne i bilen, og den andre sto på liften i varemottaket og hadde englevakt. Det gikk bra, og de er på legevakt for lettere sjekk, sier Bjåstad til VG.

Samlet de evakuerte

Fredag formiddag ble både evakuerte kunder, butikkansatte og bygningsarbeidere orientert i et allmøte i rådhuset, hvor alle er samlet.

– Byggeplassen er stengt, og politiet og Arbeidstilsynet tar hånd om stedet nå. Byggearbeiderne er sendt hjem og følges opp av HMS-team, sier Melhus-ordfører Jorid Jagtøyen (Sp) til NTB.

De evakuerte ble først flyttet ut fra Melhusporten, og inn i Melhusbanken. I etterkant er de blitt flyttet inn til rådhuset.

Krana er satt opp under arbeidet med oppføringen av boligprosjektet Melhustorget.

Prosjektleder John Olaf Solstad i entreprenøren Hent opplyser til TV 2 at det er snakk om en 50 meter høy bygningskran, en såkalt tårnkran, som har veltet.