Politiet tror kvinnen ble drept og har gitt en mann status som siktet i saken.

– Siktede ble i natt fraktet til Bergen sentrum politistasjon. Han vil få oppnevnt forsvarer fredag morgen, opplyser operasjonsleder Stine Mjelde i Vest politidistrikt i en pressemelding sendt ut rett før klokken 4 natt til fredag.

Mann pågrepet i nærheten

Politiet fikk melding om funnet av den døde kvinnen klokken 2040 torsdag kveld. Foreløpige funn taler for at hun ble drept, ifølge politiet.

Mannen som nå er siktet, ble pågrepet i nærheten av stedet der kvinnen ble funnet.

Åstedet er avsperret og kriminalteknikere vil ankomme Varaldsøy fredag formiddag. Avdøde er ikke formelt identifisert, men politiet mener å ha rett identitet på den avdøde kvinnen. Kvinnens pårørende er varslet.

– Vi er fortsatt tidlig i etterforskningsfasen, og ber om forståelse for at vi ikke kan gå ut med detaljer om hendelsen per nå, sier operasjonsleder Mjelde.

Etterforskere fra Bergen på vei

I en pressmelding fra Vest politidistrikt klokken 1010 bekrefter politiet at en drapsetterforskning er startet opp. Ifølge meldingen er det en kvinne i 40-årene som ble funnet død på Varaldsøy i Kvinnherad torsdag kveld.

En mann, også han i 40-årene, er pågrepet og siktet for drap. Avdøde og siktede betegnes som bekjente og er ikke i slekt eller i nær relasjon til hverandre.

– Kvinnen ble forsøkt gjenopplivet, men ble til slutt erklært død på stedet. Politiet kan ikke på dette tidspunktet si noe om hvilke skader hun var påført, skriver kommunikasjonsdirektør Arne Lutro i pressemeldingen..

Siktede har fått oppnevnt advokat Jørgen Riple til forsvarer. De etterlatte vil få oppnevnt en bistandsadvokat, men det er så langt ikke avklart hvem det blir.

– Kriminalteknikere er på vei fra Bergen og er ventet å ankomme i løpet av dagen. Politiet har i natt avhørt flere vitner og dette arbeidet fortsetter utover dagen fredag, skriver Lutro.

Ifølge pressemeldingen er det lensmann i Kvinnherad, Sigurd Børve, som vil ta seg av kontakten med mediene og informere videre om sakens utvikling.

Kriseteam i full sving

Ordfører Hans Inge Myrvold sier til Kvinnheringen fredag morgen at kommunen sitt kriseteam har vært i full sving siden torsdag kveld. Like før midnatt torsdag reiste han til Varaldsøy sammen med kommunens kriseteam.

– Jeg var på Varaldsøy store deler av natten og fulgte arbeidet der ute tett. Det har vært et hektisk siste døgn, sier Myrvold.

På Varaldsøy bygdehus er det nå opprettet en møteplass, opplyser ordfører Myrvold til avisen.

– Møteplassen åpner klokken 10. Der vil det være åpen dør til alle som trenger det, sier Myrvold til Kvinnheringen.

– Dit kan man komme om en bare vil snakke eller har spørsmål. Både personer fra kriseteamet og jeg kommer til å være til stede. Det er et tilbud for å være sammen med alle i bygden som trenger det, legger han til.

Han roser den lokale branntroppen for arbeidet som ble gjort på øyen torsdag kveld. Brannmannskap fra Husnes ble også tilkalt.

– De gjorde en svært imponerende innsats med akutt medisinsk hjelp. Jeg vil takke de beskjedent. Jeg setter stor pris på arbeidet som ble gjort, sier Myrvold.

Ordføreren sier også at politiet har stengt av et større område, noe som gjør at det ikke går an å kjøre med bil på Kjæraviksvegen.

Han beskriver Varaldsøy som et lite lokalsamfunn der alle kjenner alle, både på godt og vondt.

– Det er en alvorlig hendelse i et lite lokalsamfunn som setter preg på en ellers rolig hverdag, sier Myrvold.