Klokken 0241 natt til søndag fikk Vest politidistrikt melding at en ung kvinne var funnet på bakken i Bjånesøyvegen på Austevoll, forteller operasjonsleder Eivind Hellesund til BA.

– Det var tre forbipasserende menn som fant henne. Hun var bevisstløs da de fant henne. Hun lå langs veien og det var en god del blod rundt henne, sier han.

– Stygg sak

Hellesund forklarer at politi og ambulanse rykket ut. Kvinnen, som er i 30-årene, ble kjørt til Haukeland sykehus og skal ha skader i hoderegionen.

– Vi vet ikke hva som har skjedd. Det er gjort litt åstedsarbeid og DNA-tekniske undersøkelser, samt at de sjekker videoovervåking i området. Det er opprettet sak. Dette er en stygg sak, konstaterer Hellesund.

Operasjonsleder sier at politiet har ventet på at kvinnen skulle bli i form til at de kan få snakket med henne.

– Det blir viktig for å avklare om dette er snakk om en ulykke eller en mulig kriminell hendelse, sier Hellesund.

Snakker med kvinnen

Jourhavende jurist i Vest politidistrikt, Bernt Dahlsveen, sier til BA i 1045-tiden søndag formiddag at et par etterforskere er i ferd med å snakke med kvinnen.

– I morges fikk vi beskjed om at kvinnen var bevisst. Det er naturlig at vi nå hører på hva hun forteller og gjør vurderinger ut fra det, sier Dahlsveen.

De forbipasserende som fant kvinnen ble avhørt natt til søndag. Dahlsveen bekrefter at de undersøker om videoovervåking i området kan ha fanget opp hendelsen og at det er gjort sporsikring på stedet i natt.

Ifølge Dahlsveen skal kvinnen ha blitt skrevet ut av sykehuset i løpet av søndagen.

Rettelse: BA skrev først at kvinnen er i 20-årene. Det riktige er at hun er i 30-årene. Dette ble rettet klokken 1905 søndag.