Mandag kveld fikk politiet melding om mulig drapsforsøk på en adresse i Nordhordland. Hendelsen skal ifølge politiet ha skjedd på søndag.

– Det var et vitne med kjennskap til ekteparet som meldte fra til politiet. Vedkommende var ikke vitne til hendelsen, men hadde fått kunnskap om den, opplyser politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen.

Kjell Idar Vangberg, politistasjonssjef i Nordhordland, bekrefter overfor BA at pågripelsen fant sted på en adresse i Nordhordland.

– Basert på opplysninger som fremkom på stedet besluttet vi å sikte henne for drapsforsøk, sier politiadvokaten.

Pågripelsen fant sted i 2230-tiden.

Gjenstander beslaglagt

Den siktede er en kvinne i 40-årene og fornærmede er hennes ektemann i 50-årene.

– Det er beslaglagt gjenstander som vi mener er relevante for handlingen, sier Dahl-Michelsen.

Han vil ikke utdype om det er snakk om våpen.

Kvinnen ble pågrepet i egen bolig uten dramatikk og fraktet til politihuset i Bergen. Ifølge politiadvokaten skal det ikke ha vært andre personer til stede på adressen.

– Mannen har det etter forholdene bra. Han har ingen alvorlige fysiske skader. Når det gjelder selve hendelsen, så vil jeg ikke kommentere noe rundt den, opplyser Kjetil Johannes Ottesen, som er ektemannens bistandsadvokat.

Anette Vangsnes Askevold er oppnevnt som forsvarer for den pågrepne kvinnen. Hun ønsker ikke å kommentere saken overfor BA på nåværende tidspunkt.

Flere avhør

Det ble gjort innledende avhør av de to involverte på stedet og politiet gjennomfører mer omfattende avhør i løpet av dagen tirsdag.

Det gjennomføres også åstedsundersøkelser på adressen.

– Det vil ikke bli tatt stilling til om kvinnen skal fremstilles for varetektsfengsling før avhørene er avsluttet, sier Dahl-Michelsen.

Saken etterforskes ved Felles etterforskningsenhet ved Bergen sentrum politistasjon.

Ifølge politiet er ikke ekteparet kjent for politiet fra tidligere.