Lager parole til kvinnedagen

Agnes Løkeland (10), Agnete Strøm (77) og Mette Løkeland (47) lager parole for kvinnedagen.

Agnes Løkeland (10), Agnete Strøm (77) og Mette Løkeland (47) lager parole for kvinnedagen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er viktig å male klart og tydelig. Denne parolen kan være aktuell i mange år fremover, sier Agnete Strøm (77).

DEL

Agnete Strøm, Mona Sharma (23), Mette Løkeland og Agnes Løkeland (10) er klare med maling, malerkoster og et svært banner for å klargjøre parolen som skal bæres 8. mars.

I årets tog på Den internasjonale kvinnedagen, skal medlemmene av Kvinnefronten bære en parole med påskriften: «Norge svikter trafickingoffere. Gi dem opphold».

– Det er viktig å belyse denne saken. Det er viktig at vi verner bedre om mennesker som er ofre for trafficking, sier Strøm.

– Norge må handle

Strøm er tydelig engasjert når hun forklarer sakens kjerne.

– Mange kvinner som er ofre for trafficking og er tvunget inn i prostitusjon, melder seg for politiet i Norge. Problemet er at de må ut av landet for å søke om asyl. Har de først dratt tilbake til opprinnelseslandet sitt, er det sjeldent de klarer å komme tilbake til Norge, sier 77-åringen fortvilet og understreker:

– De fortjener bedre hjelp. Det er tydelig at systemet må endres.

Løkeland mener saken er høyaktuell i dagens samfunn.

– Det er ikke mer enn to uker siden sist offer for trafficking ble kastet ut av Norge, til tross for protester, sier hun og oppfordrer flere til å engasjere seg fysisk:

– Det er flott at folk gir penger til organisasjoner som kjemper mot urett, men ved for eksempel å gå i tog i morgen følger man også opp saken.

(Saken fortsetter under bildet)

Mona Sharma (23) og Agnete Strøm (77) legger siste strøk på parolen. — Siste ordet vi maler og første i setningen, er selvsagt Norge, sier Strøm.

Mona Sharma (23) og Agnete Strøm (77) legger siste strøk på parolen. — Siste ordet vi maler og første i setningen, er selvsagt Norge, sier Strøm. Foto:

Stolt av mamma

Mette Løkelands datter, Agnes Løkeland, er tydelig stolt av sin mor.

– Jeg synes det er veldig bra at mamma prøver å hjelpe andre. Hun er veldig flink! sier Agnes.

Som fotballspiller for idrettslaget Djerv, har 10-åringen selv fått seg en hjertesak:

– Jeg bryr meg veldig om at damer og menn skal få lik lønn for likt arbeid. Jeg synes det er urettferdig at menn som spiller fotball tjener mer enn damer som spiller fotball.

— Vi bruker grønn og rød. Det er gode farger! sier Agnes Løkeland (10) som hjelper mamma Mette Løkeland (47) og Agnete Strøm (77) med å lage parole.

— Vi bruker grønn og rød. Det er gode farger! sier Agnes Løkeland (10) som hjelper mamma Mette Løkeland (47) og Agnete Strøm (77) med å lage parole. Foto:

Artikkeltags