Henter gammel kjenning

Tidligere Arna-Bjørnar-målvakt Christine Colombo Nilsen skal hjelpe gamleklubben ut av keeperkrisen. Her i Kolbotn-drakt fra en kamp mot Arna-Bjørnar.

Tidligere Arna-Bjørnar-målvakt Christine Colombo Nilsen skal hjelpe gamleklubben ut av keeperkrisen. Her i Kolbotn-drakt fra en kamp mot Arna-Bjørnar. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Christine Colombo Nilsen (28) klar for Arna-Bjørnar.

DEL

Arna-Bjørnar har i lengre tid letet etter en keepervikar for skadede Erika Skarbø. Onsdag ettermiddag ble det klart at Christine Colombo Nilsen returnerer til klubben hun spilte for i halvannen sesong fra 2002.

  • Kvinnefotball

– Avtalen er at jeg skal hjelpe Arna-Bjørnar litt og stå i mål frem til Erika blir klar fra skaden sin, bekrefter Colombo Nilsen til BA.

Mossejenta spilte sist sesong for franske Lyon. Da kontrakten gikk ut i sommer flyttet den tidligere landslagskeeperen tilbake til Oslo uten planer om å fortsette fotballkarrieren.

– Da var jeg vel egentlig ganske lei og trengte litt tid for å tenke hva jeg skulle gjøre videre - om jeg skulle satse og slikt. Derfor var jeg fortsatt klubbløs da Arna-Bjørnar tok kontakt i midten av juli, forklarer 28-åringen.

OVERTALT AV SETH

Colombo Nilsen avslører at det er Arna-Bjørnars nåværende veteranvikar Reidun Seth som er årsaken til comebacket.

– Hun gav seg aldri, for å si det slik. Jeg har sagt nei et par ganger i løpet av den siste måneden.

– Så jeg gjorde nok Reidun en tjeneste der. Tror ikke hun hadde særlig lyst å stå, smiler Colombo Nilsen.

Oppholdet i gamleklubben blir imidlertid kortvarig. Etter kampene mot Trondheims-Ørn og Stabæk (kvartfinale i cupen) legger 28-åringen keeperhanskene på hyllen.

FOR MYE SMERTER

– Så fort Erika kan ta i ballen igjen er plassen hennes igjen. Jeg stiller bare opp og hjelper de kampene hun er ute med skade. Dette er det siste jeg gjør i min karriere, fastslår Colombo Nilsen.

– Hva er grunnen til at du legger opp?

– Nå er jeg 28 år, men kroppen kjennes ut som den er litt eldre. Jeg har hatt et par operasjoner i venstre kneet og fått litt mer rusk i den perioden jeg spilte uten korsbånd.

– Det blir litt for mye smerter. Hvis jeg skal spille vil jeg være bra og trene masse.

– Men hva hvis returen til Erika blir forsinket?

– Da får vi se, men jeg håper hun ikke blir det. Jeg håper hun kommer kjapt tilbake!

GJORDE DOBBELSIGNERING

Nettopp det usikkerhetsmomentet gjør at Morten Kalvenes ikke er hundre prosent fornøyd med den korte låneavtalen.

– Vi er ikke kommet perfekt ut - i forhold til at det optimale hadde vært å sikre oss Colombo ut sesongen. Avtalen gjelder nå i første omgang de to første kampene. Men det har vært viktig å få dette på plass. Så var det slik det kom ut denne gangen.

– Så Reidun Seth kan ikke pensjonere seg helt ennå?

– Nei, hun kan jo ikke det. Men hun er på en delvis AFP, kan du si, smiler Morten Kalvenes.

PS! Arna-Bjørnar-treneren har også sikret seg underskriften til Klepps U23-landslagsspiller Hege Hansen. Hun slutter seg til Arna-Bjørnar førstkommende mandag.

Artikkeltags