– Utrolig viktig!

Melissa Bjånesøy og June Hammersland feirer årets første Sandviken-seier.

Melissa Bjånesøy og June Hammersland feirer årets første Sandviken-seier. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Sandviken ser slutten på heistilværelsen.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Bergenslaget har klartet opp og ned mellom 1. divisjon og Toppserien siden 2005. 2-1-seieren mot Linderud Grei gir damene troen på at de skal klare det samme som i 2004: Beholde plassen i den øverste divisjonen.

– Dette er ett av de lagene vi visste at vi måtte slå, og denne seieren var utrolig viktig, sier Sandviken-veteran June Hammersland, som har vært med på sin del av opp- og nedrykk med klubben sin de siste sesongen.

– Jeg er lei av det nå, og i år tror jeg at vi skal klare det, sier hun.

Det startet likevel ikke bra for Sandviken, som virket utrolig preget av stundens alvor. Gjestene fra Oslo kunne tatt ledelsen etter fem minutter, da Ellen Wang kom alene med keeper. Men Elise Barsnes gjorde en av to klasseredninger i kampen.

– Elise sto en prikkfri kamp i dag, roser trener Øyvind Nordtveit sisteskansen sin.

Etter ti minutter måtte også hun gi tapt etter en gedigen forsvarsfeil i vertenes forsvar. Dermed gikk Linderud Grei opp i ledelsen. Sandviken spilte etter hvert nervøsiteten av seg, og en solid takling fra Vilde Lien Gripnar startet angrepet som endte med at Melissa Bjånesøy kom alene med keeper og sørget for balanse i regnskapet. Da var det fire minutter igjen til pause.

Etter hvilen var det ingen tvil om hvem som var det beste laget, selv om gjestene hadde sine farlige kontringer. Elleve minutter før slutt fikk de lønn for strevet da Mia Nygård satte inn vinnermålet fra skrått hold.

– Det var helt herlig. Vi var så preget av at vi måtte vinne denne kampen, og den lettelsen man føler når man faktisk klarer det er bare helt utrolig, sier Hammersland.

Også treneren var lettet etter sesongens første seier, og fire poeng totalt. Lindegrud Grei og Medkila, på nedrykksplassen, har null poeng så langt.

– Det var så herlig å gå inn i garderoben etter kampen, og gratulere dem med seieren, sier Nordtveit, som tok sin aller første seier i toppserietrener i kveld.

Artikkeltags