I september kom det frem at Kygo hadde kjøpt Bergens dyreste bolig noensinne.

Stjernen fra Fana svidde av 41 millioner kroner på en 101 år gammel praktvilla på Hopsneset, tegnet av den kjente arkitekten Ole Landmark.

Søndag skriver Dagens Næringsliv at Kygo nå har søkt byantikvaren om å få bygge om villaen, men byantikvaren er kritisk til deler av planene.

Vil lage et hjem

– Kyrre er ung, og jeg synes det er flott at han gjør noe så spektakulært som dette for å bevare eiendommen. Det er en flott eiendom, men det er ikke noen enkel oppgave å sette i stand så mange kvadratmeter, arkitekt Sven Gundersen, som er ansvarlig for søknadsprosessen, til DN.

Det fremkommer i søknaden at Kygo ønsker å benytte bygningen som sin private bolig. Det trekkes frem at det kun har vært to eiere av den 15,5 mål store eiendommen i løpet av de siste 100 årene, og at artisten har mulighet til å besitte den like lenge som de forrige eierne.

Kritisk

DN skriver videre at artisten ønsker mer enn å oppgradere huset til dagens standard:

«Det er også ønskelig å utnytte den store boligflaten til hans virke som musiker, ved å etablere studiofasiliteter, gjesteavdeling etc. ved å bedre utnytte loftsetasjens store volum.»

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Kygos planer (som ble lagt frem for byantikvaren i november):

  • Gjøre om loftsrommet til boligformål
  • Bygge tre gjesteværelser med hvert sitt tilhørende bad
  • Sette inn tre nye vinduer for å slippe inn mer lys på loftet, på husets vestside første etasje vil han forlenge stuevinduene ned mot gulvet

«Byantikvaren er kritisk til endringsforslaget for stuevinduene i 1. etasje og begrunner dette med at de har en klar definert form og funksjon, og at en endring av dem vil forringe de kulturhistoriske verdiene som huset representerer», står det i søknaden, som DN har fått innsyn til.