BA anmeldte Kygo-konserten låt fot låt

Showet ble avsluttet med et smell.

Showet ble avsluttet med et smell. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Klokken 22.45 troppet Fana-gutten opp foran et utsolgt Koengen. Vi anmeldte konserten låt for låt.

DEL

Statsminister Erna Solberg var på plass. Det samme var 23.000 andre Kygo-fans. Mange hadde ventet siden før dørene åpnet klokken 16.00.

Under kan du lese vår anmeldelse av hver eneste låt.

1. “Stole The Show”: Det blinker og lyser i armbånd og smarttelefoner over hele Koengen. Monsterhiten som ble sluppet i februar i fjor rulles inn allerede som første låt. Låten er, sammen med “Firestone”, den absolutte hjørnesteinen i Kygos korte karriere. Det er låten han har tatt med seg til “The Ellen DeGeneres Show”, på "Tonight Show” med Jimmy Fallon” og scener verden over. Og til Koengen. Som koker.
Terning: 5

  2. "Younger": Debutsingelen til Seinabo Sey, som var en hit, men ble en megahit i det Kygo la et silkemykt Tropical House-slør over den. Det visuelle ved et Kygo-show som var tamt og tynt under Bergenfest i fjor er tatt til et nytt nivå. Publikum synger med og strekker armene mot svart bergenshimmel.

  Kygo var i perlehumør på Koengen.

  Kygo var i perlehumør på Koengen. Foto:


  Terning: 4

  3. “Fiction”/"Miami": Lettbeinte Tom Odell er mannen Kygo samarbeidet med på forglemmelige "Fiction". På Koengen sklir den forbi øreganger uten å få publikum på tærne. Kygo bader imidlertid scenen i neonopplyste palmer og lange lilla lys som strekker seg nesten bak i matområdet. På scenen kan man se han både smile og synge lett med. Grei skuring, men ikke mer.
  Terning: 3

  4. “Stay”: "Jeg har kommet helt fra Los Angeles for å synge med dere i dag", sier amerikaneren Maty Noyes. Hun er kjent for samarbeidet med Kygo på “Stay”, en låt som William Wiik Larsen også var medlåtskriver på. Nordmannen som produserte og var medlåtskriver på Nico & Vinz-gigahiten “Am I Wrong”. Noyes løfter publikum opp ("I love you guys") og Koengen responderer.

  Publikum var i ekstase.

  Publikum var i ekstase. Foto:


  Terning: 4

  5.  “Carry Me”: Fyrverkeriet, flammene på scenene og de keitete visuelle grepene med bobler og fisker klarer ikke å dekke over at “Carry Me” er en høyst anonym låt med Julia Michaels fra Iowa (som ikke er i Bergen, riktignok). Tamt.
  Terning: 3

  6. “I see Fire”: Kygo-remixen av Ed Sheeran-verdenshiten er kanskje den mest vellykede Fana-gutten har gjort så langt i karrieren. Folket synger med, det lyser fortsatt i smarttelefoner og i armbånd. Et moment.
  Terning: 5

  (Saken fortsetter under bildet)

  Vakkert på Koengen i kveld.

  Vakkert på Koengen i kveld. Foto:

  7. “I´m in Love”: Ble først fremført under den smått historiske Kygo-kvelden i New York da bergenseren fylte Barclays Center i Brooklyn med 13.000 amerikanere. James Vincent McMorrow seiler inn på scenen, men det står igjen etter fremføringen er sceneshowet som er en EDM-gigastjerne verdig. Og publikum elsker det. Påstand: det har aldri blitt sendt så mange snapchats fra en konsert på Koengen tidligere.
  Terning: 4.

  8. “Often”: Tenk om Abel Tesfaye, aka The Weeknd, hadde dukket opp på Koengen? Da hadde vi snakket gjesteartist. Det gjør han ikke, men Kygos tidvis soniske remiks av "Often" er fortsatt pirrende pen.
  Terning: 5

  9.“Comin over”: Myk knipsing, el-gitar og pop som nesten sniker seg inn i landskapet der franske Phoenix ligger og slapper av. Ikke så rart, det er elektropop-artisten som James Hersey som har inntatt scenen foran en fortsatt like smilende Kygo.
  Terning: 4

  10. “Sexual Healing”: En av de første Kygo-remiksene (2013), av post-disco-klassikeren som kom i 1982. Forførende, men et lite hvileskjær i all fyrverkeriet.
  Terning: 3

  Statsminister Erna Solberg sa før konserten at hun gledet seg veldig til å høre Kygo spille.

  Statsminister Erna Solberg sa før konserten at hun gledet seg veldig til å høre Kygo spille. Foto:

  11. “Cut Your Teeth”: Jeg møtte Kyla La Grange i en park i London i fjor vår. Den tidligere filosofi-studenten sa at hun vanligvis hater remikser fordi de sjelden eller aldri tilfører noe nytt til den eksisterende låten. Men Kygo hentet frem en vibe i "Cut Your teeth" hun ikke visste lå latent i den. Da har man lyktes med en remiks. Koengen får kjenne på akkurat denviben.
  Terning: 5

  12. “Raging”: Ja! De irske indierockerne i Kodaline, som frem til 2012 het 21 Demands, var et overraskende valg av samarbeidspartnere for Kygo, men “Raging” ble en stor hit, blant annet i Irland (selvfølgelig). Konsertens definitive høydepunkt så langt. Steve Kodaline jager publikum frem, det hyttes med never, det pumper i EDM-hjerter og de som er edru nok lukker øynene og nyter øyeblikket.
  Terning: 6

  13. "Wait". M83 spilte en nydelig, tettpakket, svett og tett konsert i Sirkus-teltet på Øyafestivalen tidligere denne måneden og har laget 2016s friskeste album så langt med "Junk". Kygo remikset "Wait" fra "Hurry Up, We're Dreaming"-albumet, uten å løfte den til nye høyder. Den røsker heller ikke i publikummet på Koengen.
  Terning: 3

  14. “Happy Birthday”: Det er gøyalt å lage en låt som heter “Happy Birthday”. Enda gøyere er det å spørre om John Legend vil bidra på den. Opptur.
  Terning: 4

  Fana-gutten kunne by på et spektakulært lysshow.

  Fana-gutten kunne by på et spektakulært lysshow. Foto:

  15. “Oasis”: Låten som både finnes med vokal av Louisa Rose Allen, bedre kjent som Foxes, med også Sia. Publikum sjekker mobilen og fiker med øl-glassene. Nytt hvileskjær.
  Terning: 3

  16. “The Best Thing”: Verdenspremiere!En overraskelse i settet i form av en splitter ny U2-låt i Kygo-tapning. Bono og Kygo. Den så du ikke komme! Låten er ved første gjennomlytting av det tammere slaget.
  Terning: 3

  17. “Fragile”: Hackney-karen Labrinth varmet Bergen med den mest potente av “oppvarmingskonsertene” før Kygo gikk på. Han gjester selvfølgelig soul-house-allsangfavoritten “Fragile”. Siste låt før ekstranumrene.
  Terning: 4

  18. “Midnight”: I mars 2014 ble Kygo-manager Myles Shear kontaktet av folk i apparatet til Coldplay. Etter litt frem og tilbake og 20 utkast var en Kygo-remiks klar. Bare så synd for Kygo at “Midnight” er milelangt unna Coldplays fineste øyeblikk. Da blir det en vanskelig jobb. Ikke et minneverdig øyeblikk på Koengen heller.
  Terning: 3

  19. “Nothing Left”: Briten Will Heard kommer inn på scenen og løfter publikumsmassen opp igjen. Og inn fra siden dukker også en strykekvartett opp og vi glir inn i et sommermykt elektronisk landskap toppet med symfoniske drypp. Heard synger som om det står om livet. Strålende. "Dere er det beste publikummet jeg noensinne har spilt for", sier hovedpersonen før kveldens siste låt.
  Terning: 5

  Kygo på scenen.

  Kygo på scenen. Foto:

  20. “Firestone”: Conrad Sewell dukker selvfølgelig opp på scenen på låten som gikk til topps på hitlistene i alt fra Libanon, Polen, Ungarn, Tsjekkia og Norge, så klart. Strykekvartetten er fortsatt med. Låten har for lengst blitt en evergreen og med fyrverkeri som lyser opp svart himmel, de finslipte pianotonene, 23.000 lysende armbånd og Sewells stemmeprakt blir et aldri så lite øyeblikk skapt.
  Terning: 5

  Takk for i kveld.

  Artikkeltags