Gå til sidens hovedinnhold

La oss få beholde Bergenshallen til idrett

Det er et stort paradoks at vaksinearbeidet skal ramme idretten hardere enn selve koronapandemien.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Helsebyråd, Beate Husa sier i onsdagens BA at vaksineringen må gå foran barn og unge som trener i Bergenshallen.

Etter vårt syn er det helt unødvendig å sette det ene opp mot det andre. Det er et ubestridelig faktum at man kan sette slike vaksiner hvor som helst, men man kan ikke stå på skøyter hvor som helst, til det trenger man is.

Foran Bergenshallen er det god plass, der kan man sette opp et stort telt (som kommunen har gjort på Festplassen til testing). Der kan jeg og alle andre som skal ta vaksinen vår få dette gjort. Da uten at man behøver å frata alle barn og unge, som kun har denne ene kommunale ishallen, muligheten for å delta på sine idretter og nok en sesong skal bli ødelagt. Husa sier at det er for risikabelt, hva er egentlig risikoen, hva består den i?

Det er et stort og uforståelig paradoks at vaksinearbeidet skal ramme idretten, og disse idrettsutøverne spesielt, hardere enn selve koronapandemien.

Blant annet får mange av ishockeylagene ikke delta i årets seriespill dersom ikke Bergenshallen åpner tidligere og kunstløperne får ikke trent på sine programmer.

Vennligst vær litt løsningsorientert, dere har to måneder for å løse opp denne knuten, vi ønsker at Bergenshallen skal islegges slik dere lovet oss, i starten av august. Hvorfor skal vi tro på at ishallen blir gjenåpnet i oktober og at dere ikke da kommer med nye unnskyldninger og utsetter åpningen enda en gang?

Dessuten se til andre byer hvor dette er løst uten konflikt:

  • I Oslo er det 15 bydeler og 15 vaksinasjonssteder. Ingen idrettsanlegg er konfiskert for å drive vaksinering.
  • I Sarpsborg der vaksineres 10.000 mennesker ukentlig på Quality Hotell i konferansesalen og det fungerer fantastisk godt.
  • I Fredrikstad, Trondheim og Stavanger går vaksineringen heller ikke ut over idretten.

Ja, Bergenshallen er gjerne kjekk å ha til vaksinering, men det er og blir et idrettsanlegg, det er ikke et sykehus. Det er arrogant når helsemyndigheten slik bare valser over alle som spiller hockey, bandy, kjelkehockey eller driver med kunstløp i denne byen.

Vær så snill, la oss beholde Bergenshallen som idrettshall og følg opp det overordnede vedtaket i bystyret om at Slettebakken området skal bli satset på. Bergenshallen er en svært viktig brikke da som ishall både for området rundt Slettebakken og for hele Bergen. Og det vil være en god vitamininnsprøytning for Slettebakken og is-idrettene og tjene byrådet til ære om de løser dette på annet vis, slik alle andre byer i Norge får til.

Les også

Skal vaksinere 26.000 bergensere de to neste ukene

Kommentarer til denne saken