Gå til sidens hovedinnhold

La oss klare å holde banene åpne og tilgjengelige

Det begynner å bli få steder barna kan få utfolde seg og få frisk luft uten å bryte med anbefalinger og restriksjoner. Så vær så snill, følg reglene.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det meldes om fysisk stengte fotballbaner rundt om i landet, også her i Bergen, grunnet store grupper som trener sammen. Dette er veldig synd da det er mange gutter og jenter som har fotball som lidenskap og som i en periode nå, uviss hvor lang, ikke kan ta del i denne idretten.

Flere steder stenges også lekeplasser, og det oppfordres til å gå på tur utenom de populære turstiene da det begynner å bli folksomt også der. Alle fritidsaktiviteter er stengt, så det begynner å bli få steder barna kan få utfolde seg og få frisk luft uten å bryte med de anbefalinger og restriksjoner som foreligger, for de må følges.

Les også

Åpner opp for organisert trening, men ber om at voksne er til stede

Da er det viktig at ikke også fotballbanene blir fysisk steng slik at det fortsatt er mulighet for at barn og ungdom kan få litt aktivitet. Fotballbanene har store flater, så det er plass til mange på en bane og fortsatt mulig å overholde de avstander som er anbefalt.

Utfordringen som har vært på en del baner nå er at når mange barn og ungdom samles på banen samtidig, så er det veldig lett for at de ønsker å spille sammen. Fotball er tross alt en lagidrett.

Fortell barn og ungdom som går på banen alene at selv om det er fristende å spille mot lagkompisene, så ikke gjør det, da kan det bli lenge til noen kan bruke banene igjen.

Men nå er det tid for å trene på tekniske øvelser. For å øve på tekniske øvelser trenger man ikke hele laget, det holder at familien går på banen for å sentre litt, drive med skuddtrening, trikse, keepertrening. Det er mye man kan gjøre alene eller sammen med familien.

For at dette fortsatt skal være mulig er det viktig at alle holder seg i små grupper og ikke begynner å spille kamper på banene. Da stenges nok flere baner fort.

Les også

Søndag ble Nymarksbanen fysisk stengt

For de foresatte som har mulighet til å være med; så vær med, ta del i aktiviteten med barna, det er bare kjekt. Det vil da også være flere voksne på og rundt banen slik at det er lettere å unngå store samlinger.

Fortell barn og ungdom som går på banen alene at selv om det er fristende å spille mot lagkompisene, så ikke gjør det, da kan det bli lenge til noen kan bruke banene igjen.

La oss klare å holde banene tilgjengelig i denne spesielle og vanskelige tiden.

Kommentarer til denne saken