I 04-tiden natt til søndag sovnet to menn på 21 og 29 år på Bybanen og havnet i Fyllingsdalen. I påvente av at gang- og sykkelveien gjennom Løvstakken ikke åpner før til våren, valgte de to å gå gjennom bybanetunnelen fra Fyllingsdalen til Kristianborg.

Johannessen forteller at de to mennene ble oppdaget på overvåkingskameraet. Da de kom ut av den nesten tre kilometer lange tunnelen, sto en patrulje klar til å ta dem imot.

– Dette er ikke lov. Det fremkaller selvfølgelig problemer for Bybanen, og det er farlig for dem selv.

Operasjonslederen sier Bybanen kjapt ble informert, men at det ikke skal ha gått linjer på det aktuelle tidspunktet. De to mennene vil bli anmeldt for å ha gått inn i tunnelen.

Fyll og fanteri

Kvelden startet rundt midnatt da politiet fant seg nødt til å stoppe en fest i Ytre Sandviken. Det var meldt om slåssing og spetakkel i gaten, opplyste politiet.

Patruljer på stedet fikk gjenopprettet ro og orden, verten fikk pålegg om å avslutte festen og festdeltakerne ble bortvist fra området.

Ellers sitter det to personer i drukkenskapsarrest etter nattens herjinger.

En 22-åring oppførte seg kranglete utenfor et utested i Håkonsgaten. Han ble satt i arrest da han ikke var i stand til å følge pålegg eller å ta vare på seg selv, forteller operasjonslederen.

En mann på 28 ble også nødt til å tilbringe natten hos politiet, etter å ha utagert mot en patrulje i Knarvik i Nordhordland.

Sistnevnte vil bli anmeldt for forulemping av offentlig tjenestemann, ifølge Johannessen.

Klokken 0221 fikk politiet inn melding om en kvinne i 20-årene som skal ha kastet et glass i en stor TV-skjerm, på cirka 100 tommer. Dette skal ha skjedd på et utested i Valkendorfsgaten.

– Det er litt uenighet om hva som skal ha skjedd. Men politiet var på stedet, og utestedet vil nok anmeldte kvinnen for skadeverk.

Mistenkelig type med lommelykt

Klokken 0641 rykket politiet ut til Stølesmauet. Beboere hadde nemlig ringt inn og fortalt om en mistenkelig person med en lommelykt, forteller Johannesen.

Politiet kom på stedet, og etter kort tid ble mannen påtruffet.

– Da romsterte han rundt omkring i en bod. Han ble tatt på fersken, det kan man trygt si.

Mannen skal også ha vært i besittelse av flere kniver. Operasjonsleder Johannesen sier til BA at mannen ble bortvist.

Han vil bli anmeldt for å ha gått med kniv og for å ha tatt seg ulovlig inn på en annen persons eiendom.

Svidde branndetektoren

Klokken 0430 ble brannalarmen utløst på et hotell i sentrum.

Det viste seg etter hvert at to gjester på et rom hadde svidd branndetektoren, og dessuten utøvd skadeverk på inventaret.

Begge ble tatt med av helse og anmeldt, skriver politiet på Twitter.

Politiet måtte også dele ut et forenklet forelegg til en bilist i 0230-tiden. Sjåføren ønsket å ta en snarvei gjennom Sydnestunnelen, som er tydelig skiltet for kollektivtrafikk.