Mange hunder opplever nyttårsaften som et lite mareritt.

Clarion Hotel Bergen Airport prøver å gjøre noe med problemet. Sammen med Sandviken Dyreklinikker inviterer flyplasshotellet nok en gang hunder og eiere til alternativ nyttårsfeiring.

Her kan hundene kose seg uten å være redde for smell og kruttrøyk.

93 hunder deltar

Happy dog-konseptet er en mangeårig tradisjon. Vi har vi innbooket 131 gjester, 93 hunder og én papegøye som alle gleder seg til en stille og fredelig nyttårsfeiring uten raketter som smeller, forteller hotelldirektør Espen Hammersvik til BA.

Tilbudet er nå fulltegnet. Men de heldige som har fått plass gleder seg stort.

Rømte på nyttårsaften

– Dette er en fin måte å gi redde dyr en så trygg nyttårsopplevelse som mulig. Vi er glade for at konseptet har blitt så populært. Samtidig får vi ut god informasjon og rettet oppmerksomheten mot lydangst hos hunder. Målet er at flere dyreeiere blir oppmerksomme på problemet, sier veterinær Camilla Meltevik ved Sandviken Dyreklinikk.

Kollegaen Kristine Skogseth-Jacobsen vil være til stede under hele arrangementet.

Uvante, sterke lyder og blinkende lys kan fort gjøre en rolig og balansert hund til en skjelvende, nevrotisk bylt under sofaen.

Meltevik kan fortelle gripende historier om hunder som blir fryktelig redde når de hører smell fra nyttårsfyrverkeri. I verste fall kan de rømme og løpe langt av sted, noe som skjedde med denne hunden i Fjellveien i fjor.

Heldigvis kom hunden til rette.

Står og skjelver

– Noen hunder løper og gjemmer seg under sofaen, og ligger bare og skjelver stive av skrekk. Andre blir maniske og står og hopper. Det er virkelig vondt å se på. Derfor er det viktig å lage trygge soner og skjerme hunden din!

Arrangørene forsikrer at alt skal foregå i smittevern-vennlige former.

På grunn av koronareglene blir det ikke så omfattende fellesarrangementer på Clarion Hotel Bergen Airport som tidligere år.

Ideen med nyttårsfeiring for hunder startet for åtte år siden på svenske Clarion Arlanda, da en ansatt tok med seg hunden for å skåne den for rakettbråket.

Flyplasshoteller har vanligvis sterkere støydemping i vegger og vinduer for å redusere flystøy.