Røthe hadde en svak start på 15 kilometeren i klassisk stil på Beitostølen lørdag, og etter hvert kom TV-bildene av at vossingen hadde brutt løpet.

– Jeg vet ikke var som skjedde. Det var bare en dårlig følelse i kroppen. Det var ikke noe kjekt å gå skirenn, forteller 33-åringen.

Den tidligere verdensmesteren i langrenn har ingen god forklaring på hvorfor kroppen sviktet så monumentalt i sesongens første renn.

Bekymret landslagssjef

– Skiene var fine. Det var ikke problemet. Jeg har ikke følt meg helt på topp den siste tiden, men jeg trodde det var bedre enn dette, sukker Røthe.

Landslagssjef Eirik Myhr Nossum likte heller ikke det han så av veteranen. Han hadde fått beskjed allerede på oppvarmingen fra Røthe at ting ikke føltes helt bra.

– Sånn sett var jeg ikke overrasket over at Sjur måtte bryte. Han har vært litt opp og ned i de siste ukene, men så ræva som dette har det ikke vært, forteller Nossum.

Planen er fortsatt at Røthe skal gå søndagens 15 kilometer fri.

– Sjur har hatt svake starter på Beitostølen tidligere, og kommet sterkt tilbake dagen etterpå. Så man vet aldri, men vi får ta en prat på hotellet om problemene hans etterpå, slår Nossum fast.

Hans Christer Holund gikk fortere enn alle og seiret i 15 kilometer klassisk på Beitostølen lørdag. Han vant foran Emil Iversen som ble nummer to. Overraskelsen Håvard Moseby tok en meget sterk 3.-plass. Han gjennomførte et godt løp og havnet til slutt 24,5 sekunder bak seierherren Holund i mål. Sprinteren Erik Valnes endte på 4.-plass.

Overraskelse fra Voss

Vossingen Vebjørn Turtveit gikk inn til en gledelig 5.-plass, 31,6 sekunder bak Holund. Han var helt oppe i medaljekampen frem til nest siste passering, men farten var ikke god nok på slutten.

– Det var elendig disponering av løpet. Jeg åpnet altfor hardt, selv om det rent tidsmessig ikke ble en sprekk, så kjennes det ut som en, forteller Turtveit.

Samtidig innrømmer han at han er godt fornøyd med resultatet.

– Jeg hadde mye overskudd. mer enn jeg hadde trodd at jeg skulle ha. Det overrasket meg, og det var nok derfor det gikk for fort i starten, forklarer han.

Turtveits mål er å være med i den nasjonale kvoten når verdenscupen kommer til Lillehammer om to uker.