Søndag tok Loddefjord-utøveren, som opprinnelig er fra Fitjar, bronse på 12 kilometer sitteski under VM på ski for funksjonshemmende i Cable, Wisonsin i USA.

Sent onsdag kveld gikk hun inn til sølv på sprinten i mesterskapet. Vestbøstad Marthinsen fikk tredje beste tid i kvalifiseringen.

Stresset i starten

– Det ble for mye stress i kvalifiseringen, og jeg fikk ikke tingene helt til å stemme. Det ble for mye stress, og det tapte jeg en del tid på, forteller hun.

– I semifinalen begynte ting å stemme mer, og jeg følte at jeg fikk en god flyt og en god posisjon. Den beholdt jeg gjennom hele semifinalen, legger 30-åringen til.

I finalen ventet tyske Andrea Eskau, to amerikanske løpere og to russere. To av jentene i feltet startet med et tolv sekunders forsprang ut fra handikapidrettens prosentregning, mens Vestbøstad Marthinsen og de tre andre jaget etter.

– Vant sølvet

– Jeg fikk en god posisjon i starten og lå helt fremme lenge. I den siste bakken dro jeg litt til, og hadde bare tyske Eskau foran meg. De meternes forsprang hun hadde fått på meg, tok jeg aldri igjen. Så jeg måtte se meg slått i gullkampen, forteller sølvvinneren.

2.-plassen føltes likevel ikke som et nederlag på sprinten, distansen hun vant under Paralympics i Sotsji sist sesong.

– Nei, jeg føler at jeg vant sølvet. Er veldig fornøyd med egen og den norske innsatsen, både til de andre utøverne, støtteapparatet og ikke minst den store ekspertisen i smørebuen, sier hun.

En gullsjanse igjen

Søndag kveld er det klart for den siste konkurransen i mesterskapet for Vestbøstad Martinsen. Da står fem kilometeren på programmet. En distanse hun har både sølv og bronse på i tidligere VM.

Nå jakter hun sin aller første VM-medalje av edleste valør.

– I forkant av mesterskapet sa jeg at målsettingen er å komme hjem med gull. I og med at jeg ikke har gull i VM fra før. Så langt har jeg en bronse og en sølv. Jeg skal ikke si meg misfornøyd med det. Ambisjonene for mesterskapet er høye, og det er jeg klar over.   Alt skal klaffe, både form og ski om jeg skal nå målet mitt. Jeg har jo en sjanse igjen på mellomdistansen på søndag, slår Vestbøstad Marthinsen fast.

– Mariann og jeg har siden Sochi hatt siktet innstilt på femkilometeren i Cable. Der vil vi svært gjerne ha gull, sier trener Torbjørn Broks Pettersen.