Ryggen slo seg vrang tidlig på søndagens duathlon i Lillehammer, og 29-åringen måtte bryte etter omtrent en mil.

– Jeg er veldig skuffet. Jeg håpet og trodde jeg var klar for å gå skirenn og gå fort, men det funket ikke, sier Røthe til BA en liten time etter de andre løperne gikk i mål.

Da hadde Røthe allerede tilbragt lang tid i den norske smøretraileren, og skulle til å dra fra langrennsstadion.

– Ryggen stiver til, og så setter det seg videre på baksiden. Det er litt vanskelig å forklare følelsen, men det er litt som at det stråler på baksiden. Det er kjedelig å ikke få sett hvor god form jeg egentlig er i. Jeg tror ikke det er så ille, sier Røthe.

– Gikk rett til skogen

Han kjente seg bra på oppvarmingen, men utover løpet stivnet ryggen. Vossingen forklarer at det ikke er så mye smerte, men at det blir veldig vanskelig å bevege seg skikkelig.

– Hva betyr dette for motivasjonen?

– Jeg hadde som mål å gå meg inn på OL-laget i dag, og det gikk rett til skogen. Nå må jeg begynne å legge en plan B, som jeg ikke hadde tenkt så mye på. Det er surt, sier Røthe, som tross en ny nedtur var i relativt godt humør.

– Sånne renn irriterer meg og gjør at jeg blir enda mer motivert. Motivasjonen blir ikke ødelagt av et slik skirenn. Jeg har lyst til å vise meg selv hva jeg kan, understreker Røthe.

LES OGSÅ: Røthe: – Kommer jeg på pallen, er jeg klar for OL

Må legge ny plan

Nå skal Røthe få helgens nedtur på avstand, før han må sette seg ned med landslagsledelsen og legge en ny plan for de kommende ukene og månedene.

– Jeg tror jeg er i ok form, så jeg håper å gå konkurranser ganske fort igjen. Men det får de som styrer med det bestemme, sier Røthe, som innser at veien til en OL-plass ble lengre etter søndagens nedtur.

– Har du fortsatt troen på at du kan komme i god form til OL?

– Ja, jeg håper jo det. Men det høres dumt ut å si at jeg tror jeg kan være i god form i OL, sier Røthe.

Landslagstrener Tor-Arne Hetland ga Røthe noen trøstende ord etter rennet. Hetland mente det var fornuftig av Røthe å stå av konkurransen.

– Sesongstarten er på ingen måte som han eller jeg hadde ønsket, så jeg håper han kommer i siget etter hvert, sier Hetland, som fortsatt tror vossingen kan finne formen i god tid til vinterens OL.

Klæbo med femte seier på rad

Johannes Høsflot Klæbo knuste Martin Johnsrud Sundby i spurten og vant med det sin femte seier på rad denne verdenscupsesongen.

Sundby tok andreplassen, mens Hans Christer Holund ble nummer tre og Simen Hegstad Krüger tok fjerdeplassen.