Gå til sidens hovedinnhold

Uheldige nordmenn sjanseløs på gullet

Artikkelen er over 4 år gammel

Ute i løypen sto uhellene i kø for de norske gullhåpene på lørdagens 30 kilometer. Verst gikk med Martin Johnsrud Sundby, som gikk på trynet da han skulle spurte om gullet.

Sjur Røthe var først ute. Vossingen lå i fin posisjon i tetgruppen sammen med blant andre Martin Johnsrud Sundby og Sergej Ustjugov, men knakk staven.

Så var det Didrik Tønseths tur. Trønderen lå fremst i gruppen som fulgte halvminuttet bak gullrivalene Sundby og Ustjugov, og kjempet om en bronsemedalje. Men Tønseth falt i en utforkjøring noen kilometer før mål.

Og det mest dramatiske. I siste bakken før oppløpet gjorde Martin Johnsrud Sundby et forsøk på skaffe seg en luke ned til Ustjugov. Men nordmannen fikk ikke til mer enn et par stavtak før han gikk på trynet, og brakk staven i samme slengen. Dermed fikk Ustjugov det lekende lett på oppløpet. Sundby måtte ta til takke med sølv.

– Det ble en vanvittig fight. Det var jo utrolig gøy. Jeg var helt skjelven da jeg gikk rundt der. En spennende mann å gå med. Han var brutalt sterk i dag. Det var trykk i Sergej hele veien. Alle scenarioene jeg hadde sett for meg, måtte jeg legge fra meg. Det ble en ny fight. Han responderte umiddelbart. I siste bakken prøvde jeg meg, og jeg kan ikke skylde på noen andre enn meg selv, sa Sundby til NRK etter målgang.

Det ble spurtoppgjør i gruppen bak om bronsen. Den vant Finn Hågen Krogh foran Sjur Røthe. Didrik Tønseth ble nummer seks.

– Det er surt, det er det. Jeg er ikke god når det er tre stykker som er bedre enn meg. Jeg prøvde å kjenne litt på det i den nest siste bakken, men jeg hadde ikke nok krefter til å gå direkte i fra. Jeg måtte derfor satse på spurten. Jeg gjorde en helt grei spurt for all del, men Finn Hågen Krogh er ikke så lett å kjempe ned, sa Røthe til NRK.

Kommentarer til denne saken