Seniorkino har vært et fast konsept for pensjonister i bergensområdet i alle år. Likevel er det få som er klar over tilbudet som Bergen Kino har.

– Frem til nå har vi kun opplyst om seniorkino i programinformasjonen. Utover det er ikke konseptet blitt markedsført i det hele tatt, sier markeds- og programsjef på Bergen Kino, Birgitte Jeeves Hammer.

Denne torsdagen var det et titalls pensjonister som møtte opp på seniorkino klokken tolv. Men det var bare et par av dem som visste at det var en seniorvisning de hadde kjøpt billetter til.

Jorun Hines drar ens ærend fra Manger til Bergen Sentrum for å gå på kino.

– Jeg visste ikke at det var en seniorvisning jeg har kjøpt billett til, sier hun overrasket. Men jeg elsker å gå på kino, spesielt når det er franske filmer, så jeg gleder meg veldig til å se "Sannheten" i dag.

Laila Brue og Sissel Kjølleberg er på seniorkino for første gang.

– Vi valgte først og fremst seniorkino fordi det var en god film som skulle vises i dag. Men det var også positivt at den gikk på dagtid, sier Kjølleberg.

De er begge overbevist om at det ikke blir deres siste gang på seniorkino.

Bente Moldestad er an av de få som var godt kjent med konseptet fra før av.

– Jeg går ofte på seniorkino. Det er et veldig fint konsept, et bra tidspunkt og når det ikke er korona pleier de også å servere kaffe, sier Moldestad.

Eli Hellevik og Kari Larsson har også sin første tur på seniorkino denne torsdagen.

– Vi var rett og slett ikke klar over at dette var seniorkino, sier Hellevik.

– Vi pleier ikke gå så ofte på kino. Som regel går vi tur i fjellet hver torsdag, men ettersom været ikke var på topp i dag, spaserte vi heller en tur inn til sentrum for å se "Sannheten", fortsetter Larsson.

– Må markedsføre oss bedre

Neste uke skal kinoen ha et nytt konsept for seniorvisninger i forbindelse med spesialvisningen av "Bergen - i all beskjedenhet".

– I det nye konseptet vil vi fokusere på å markedsføre oss mye bedre enn vi har gjort tidligere. Nå håper vi at flere kan benytte seg av tilbudene vi har her, sier Hammer.

Ifølge Hammer vil de største forskjellene for seniorkino bli bytte av sal, fastpris og bedre tilrettelegging for høreapparat.

– Fremover vil vi benytte den nye salen vår, KP 1, til seniorvisninger. Det er fordi vi vil tilby de beste setene vi har, og i denne salen har vi også mulighet til å tilby TV-slynge for å tilrettelegge enda bedre for pensjonistene. Vi vil også sette en ny, fast pris for seniorkino, som vil bli langt billigere enn vanlige visninger i KP1.