Blant lærerne som hadde møtt opp var Benedikte Risa, Tore Haugstvedt og Kristin Manger. Risa og Manger er tillitsvalgte ved Holen skole, mens Haugstvedt er tillitsvalgt ved Ortun skole.

– Det er stor mangel på lærere og sykepleiere rundt omkring. Det er rundt 40.000, som har lærerutdanning, men som ikke jobber som lærere, forteller Haugstvedt.

– Lave lønninger er det største problemet. For å få flere til å ville jobbe som lærer eller sykepleier, må lønnsnivået opp, legger Risa til.

De tre lærerne forteller at de ønsket å vise muskler, og at markeringen hadde som hensikt å vise hva lærerne står for.

Noen timer senere ble det bekreftet at regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd i kommunestreiken.

Haugstvedt forteller til BA fredag ettermiddag at han er svært skuffet over at utfallet i saken.

– Jeg er veldig overrasket og skuffet over at regjeringen avbryter en lovlig konflikt, sier han etter at det ble kjent at det ble tvungen lønnsnemd.

Videre legger han til at han mener Unio har vært forsiktig i sitt streikeuttak, og de har vært raus med dispensasjoner, nettopp for å unngå tvungen lønnsnemnd.

Hundrevis møtte opp

Risa og Haugstvedt er områdekontakter for skolene på Laksevåg og i Fyllingsdalen. De hadde håpet på en god oppslutning, men forteller at antallet folk som møtte opp var over all forventning. Risa forklarer at det først var rundt to hundre som var påmeldt, men at det på et tidspunkt tok helt av.

– Det har ballet på seg, forteller Risa.

På Puddefjordsbroen møtte BA et hav av folk i UNIO t-skjorter, som viste frem plakater og vinket til forbipasserende biler. Vogntogene som kjørte forbi, tutet, til stor glede for dem som hadde møtt opp.

De tre lærerne fortalte at de synes det er synd at tredjeparten, altså elever, skal miste flere skoletimer. Men lærerne forteller også at de er svært fornøyde med responsen som har møtt dem.

– Det har vært veldig positivt, forteller Manger.

– En enorm kampvilje

Haugstvedt forteller at han har opplevd en enorm kampvilje blant Unio-medlemmer.

– Vi ønsker oss lik lønnsvekst som man har i det private, forklarer Risa.

På spørsmål om hvorfor de valgte å markere streiken på Puddefjordsbroen, svarer de tre lærerne at det blant annet er av hensyn til smittevern.

– Ved å arrangere dette på Puddefjordsbroen, kan vi i større grad spre oss og holde avstand enn det vi har kunnet ved lignende arrangement tidligere.