I samråd med de nærmeste pårørende, offentliggjorde politiet torsdag navnene på de savnede etter flystyrten i Rotterdam søndag.

Far og sønn Lars (58) og Filip Haukeland (15) er savnet etter ulykken. De er antatt omkommet.

Torsdagens søk i Caland-kanalen ble avsluttet uten nye funn.

Thérèse Ariaans, talsperson for det nasjonale nederlandske politiet, opplyser til BA at politiet fredag vil avgjøre om det er hensiktsmessig å fortsette letearbeidet.

De pårørende har fått oppnevnt bistandsadvokat May Britt Løvik i saken.

– Jeg kan bekrefte at jeg representerer dem, men utover det har jeg ingen kommentar, sier hun til BA.

Volleyballag i sorg

Filip Haukeland er elev ved Storetveit ungdomsskole, som tirsdag holdt dørene åpne for elevene som sørget.

– Jeg gir aldri opp håpet, og selvfølgelig håper jeg på et under, sa rektor Eli Sture Handeland onsdag.

I tillegg er Filip en aktiv volleyballspiller i TIF Viking, og lagkamerater og lagvenninner er preget og i sorg.

Spillerne og trenerne har allerede hatt en samling og ledelsen følger opp de unge lagkameratene i klubben.

– En flink og positiv gutt. Han er bare 15 år, men spilte kamper også for 17-årslaget, forteller Roger Gjelsvik, daglig leder i TIF Viking til BA.

– Først og fremst er dette en tragedie for familie og de som har stått den savnede nærmest, og våre tanker går til dem, sier Gjelsvik.

– Forferdelig trist

Filips far, Lars Haukeland, er utdannet innen maskin- og mekanikerfag og arbeidet i en årrekke som maskinsjef om bord på skip, men var nå blitt pensjonist. For 12-13 år siden tok han flysertifikat og han hadde omfattende erfaring som flyger.

Allerede i 2015 kjøpte han sitt første småfly og han tilfredsstiller alle kriteriene for å både være eier, bruker og fartøysjef, får BA opplyst.

Han er medlem av Bergen Aero Klubb.

– Dette er forferdelig trist. Hele flymiljøet er i sjokk, men vi frastår fra å spekulere i årsaken til styrten. Vi håper på et mirakel, og har håp til siste slutt, sa Andreas Haaland, styreleder i Bergen Aero Klubb, til BA tirsdag.

Haaland opplyser at småflyet som Haukeland fløy, ble kjøpt i år.

Ukjent årsak

Fire dager etter ulykken er det fortsatt ikke kjent hva som skjedde, og verken de savnede eller hele flyet har blitt funnet. De to er antatt omkommet.

– Det er ikke klart når eller hvor styrten skjedde, og nå etterforsker vi hva som skjedde før selve ulykken. Det var ingen vitner og vi følger opp alt vi får. Men det er på et avsidesliggende område, og været var dårlig på søndag, så det er vanskelig å si, sa Thérèse Ariaans til BA onsdag formiddag.

Småflyet tok av fra Flesland søndag formiddag, med kursen mot Frankrike.

Siden er det gjort søk av både flyet og de savnede siden hendelsen søndag, men uten store funn. Deler av et mindre fly, samt redningsvester, har blitt funnet.