Gå til sidens hovedinnhold

BA mener: Parkeringsgebyr løper løpsk på Flesland

Artikkelen er over 3 år gammel

Bruker du mer en syv minutt på å sette av eller hente på Flesland, så kan det fort koste deg hundrelappen. Parkeringsgebyrene løper løpsk.

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter at nyterminalen åpnet har bilister god grunn til å føle seg uvelkommen på Flesland. Ikke rart de søker tilflukt på nærmeste bensinstasjon, slik BA fortalte i går.

Etter at av- og påstigning for fire år siden havnet bak bom, kunne du gjøre det gratis i ti minutt og slippe med 20 kroner for til sammen en halvtime. Om du nå ikke kommer deg ut igjen før det har gått syv minutt, så kan det koste deg hundrelappen.

Les også:

 

Les også

– Det hender at det er så fullt her, at jeg ikke klarer å finne en parkeringsplass selv

Syv minutt er gratis, mellom syv og 20 minutt koster 50 kroner, og mellom 20 og 30 minutter 100 kroner. Gratisgrensen var opprinnelig fem minutt, men på grunn av en «konstant evaluering og forbedring» har man nå økt til syv minutt. Ja, de to minuttene er kanskje det mest positive som har skjedd med parkingsgebyrpå Flesland, men fortsatt minst tre for lite.

Begrunnelsen for å halvere gratistiden da man flyttet til den nye terminalen er i beste fall kreativ. På den gamle hadde man av- og påstigning på samme område. På den nye terminalen ble det delt på to områder. Dermed ble gratistiden også delt på to. Logisk? Nei, absolutt ikke.

Man burde vite slikt på en flyplass, men vi får hjelpe: det er de færreste privatbiler som leverer og henter flypassasjerer på samme biltur. De to ekstra minuttene kan komme godt med når man også skal fremom betalingsautomat. For ikke å snakke om når det er kø der. Nei, her kan det koste dyrt om du ikke er rask og frisk.

Om du nå ikke kommer deg ut igjen før det har gått syv minutt, så kan det koste deg hundrelappen.

 

Ditt bilnummer blir automatisk registrert når du kjører inn. Har du kveldskurs i EDB eller svart belte i smarttelefon, så kan du betale etterpå om du har vært inne mer enn syv minutt. Logge deg inn med ditt bilnummer og betale med kort. Har du ikke gjort det innen 48 timer påløper det et fakturagebyr på kr 49. Der gikk den hundrelappen! Før var det gratis, eller kostet i verste fall tyve kroner.

Avinor fremstiller det som en fordel at du nå slipper å trekke billett når du kjører inn. Noe som i praksis betyr at du kan kjøre ut uten å vite at du har vært inne litt mer enn de syv tilmålte gratisminuttene.

Det kan selvsagt være en fordel for dem som skal tjene enda mer penger på parkering, men ikke for dem som må betale fakturaen.

Kommentarer til denne saken