BA mener: Her vil vi ha julemarked neste år

Her på Torgallmenningen vil BA ha julemarked.

Her på Torgallmenningen vil BA ha julemarked. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Byråd Andersland vil ha julemarked på Festplassen neste år.  Det vil gjøre seg enda bedre enda mer sentralt plassert.

DEL

LederByråden har vært på studietur til Berlin, alle julemarkeders mor og mekka, og vil gjerne få til noe lignende i Bergen. Julemarked er en meget sterk og omfattende tradisjon i tyske byer. En meget populær attraksjon både for innfødte og turister.

Det skulle da nesten bare mangle at ikke den norske hansabyen kunne by på julemarked. Jo bedre man klarer å følge oppskriften på et vellykket tysk julemarked, jo mer vellykket bør det også kunne bli i Bergen. Visst skal her kunne handles lokale produkter, men ikke bare mat – også drikke.

Les også:

Vi snakker både om «Glühwein» og «Bierstube». Et julemarked skal også være et sted der folk kan sette seg, spise pølser og grillmat på beste tyske vis, og få passende drikke. Skjenkebevillinger er en forutsetning for et vellykket julemarked i Bergen. Dermed må området – eller i hvert fall deler av det – også gi ly for vær og vind.

Hva mener du? Bli med i debatten her!

Byråden har med seg mange gode krefter for å skape en ny, stor og spennende attraksjon for Bergen. Initiativtakerne har mange gode ideer, og vi tar for gitt at studieturen til Berlin var svært lærerikt. Det eneste som kan ødelegge dette prosjektet er at det legges feil sted. Visst er Festplassen romslig og i betydelig grad ledig, men bør ikke være førstevalget. Festplassen er noe av det mest forblåste vi har i byen vår. Kanskje med et lite forbehold for Ulriken. Nei, når Bergen først skal få et skikkelig julemarked, så bør det selvsagt legges til Torgallmenningen – så midt i sentrum som det er mulig å komme.

Når Bergen først skal få et skikkelig julemarked, så bør det selvsagt legges til Torgallmenningen.

Midt inne på Torgallmenningen vil et julemarked ligge mer i ly mellom husrekkene. Det vil samtidig kunne være en skikkelig vitamininnsprøytning for et sentrum som stadig mister kunder til kjøpesentrene langt ute på strilelandet. Dessuten slipper man her å ta hensyn til andre adventsarrangement som lysfester og slikt.

Skal julemarked i Bergen bli en tradisjon, så må det være svært vellykket det første året. Sjansene er størst i byens «storstue», og skulle den etter hvert bli for liten, så er det fullt mulig å utvide med flere julemarked.

Alt må ikke være på samme sted. Noe ikke minst Berlin med sine nesten hundre julemarked stadig viser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags