BA mener: Nå kan vi få fisketorg så det virkelig monner!

Roger Iversen vil lage fiskeutsalg fra båt på Sukkerhusbryggen.

Roger Iversen vil lage fiskeutsalg fra båt på Sukkerhusbryggen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Roger Iversen vil gi oss fisketorg på Nøstet neste sommer. Dermed kan Bergen bli en skikkelig fisketorgby.

DEL

LederDet egentlige fisketorget vårt har blitt en sørgelig affære. Her er det smått med både fiskehandlere og fisk. Stadig krafttak for å gjøre det bedre har stort sett resultert i det motsatte.

Mannen, som har rehabilitert halve Nøstet, kunne sist uke fortelle BA-leserne at han vil åpne et nytt fisketorg der nede neste sommer. Den gamle Sukkerhusbryggen skal fremstå i fordums prakt i god tid før neste turistsesong startet. Dermed vil turister kunne få et langt bedre førsteinntrykk.

Iversen slår samtidig fast at det nye fisketorget ikke bare skal være for turister, men også bli en berikelse for byens innbyggere. Her skal det selges reker og annen sjømat fra båt. Her skal det ikke selges kebab, pølser og hamburgere, men skikkelig norsk kvalitetsmat. Her skal det ikke selges glorete T-skjorter og krimskrams, men skikkelig tradisjonsvarer. Gjerne laget her i regionen.

Les også:

Iversen ser også for seg kulturdager og skikkelig markeder nede på Nøstet. Kanskje skal det vises gammel håndverkskunst eller matkunst. Han sier at dette ikke skal være en konkurrent til Fisketoget, men at han her gjerne vil fremme de kvalitetene som Fisketorget egentlig skulle ha.

Visst kommer det til å bli en konkurrent til Fisketorget, en skikkelig konkurrent – og kanskje akkurat den konkurrenten som trengs for å få liv i Fisketorget. Bringe det tilbake til fordums storhet og stolthet. Dermed kan Bergen i løpet av kort tid gå fra å være nesten helt uten fisketorg til å få to skikkelige fisketorg. Til stor glede både for turister, byfolk og striler.

Visst kommer det til å bli en konkurrent til Fisketorget — og kanskje akkurat den konkurrenten som trengs for å få liv i Fisketorget. 

Salg av fisk og skalldyr direkte fra båt har lenge vært etterlyst. BA har tidligere skrevet om en god dialog mellom kommune, tilsyn og fiskesalgslag. Alt tyder på at det igjen vil bli tillatt inne på Vågen. Da må det også kunne bli tillatt nede på Nøstet.

Iversen har så langt bare fått positive tilbakemeldinger på sitt fisketorg-prosjekt, også fra Bergen kommune. Det lover godt for begge parter, og ikke minst for det som kan bli landets to flotteste fisketorg.

Gå mann, Bergen kommer igjen til å bli kjent for sine fisketorg. Løp og kjøp!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags