BA mener: Idrett og politikk er en dårlig kombinasjon

Det er absolutt ikke kulturminister Linda Hofstad Helleland, men Tom Tvedt som er valgt til leder for Norges idrettsforbund – og det er han så lenge NIF-medlemmene ønsker det.

Det er absolutt ikke kulturminister Linda Hofstad Helleland, men Tom Tvedt som er valgt til leder for Norges idrettsforbund – og det er han så lenge NIF-medlemmene ønsker det.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ille å sløse med pengene. Enten de kommer fra dugnad og loddsalg, eller som skatt fra deg og meg.

DEL

LederLedelsen i Norges idrettsforbund (NIF) har sløst med pengene de siste årene. Det siste er mange millioner brukt på konsulenthjelp for å få OL til Oslo i 2022. En fiasko.

NIF-ledelsen har dermed, i likhet med både statsråder og partiledere, vist at de ikke stoler på egne evner og krefter. Det må samtidig nevnes at det ikke var ledelsen i NIF som «fant opp» bruken av konsulenter og påvirkningsagenter. Se heller hvordan offentlige etater og organer har bygd opp stadig større «informasjonsavdelinger». Ikke minst toppen av pyramiden – regjeringsapparatet.

Det er nære og lite sunne forbindelser mellom politikk og kommunikasjons- og påvirkningsbransje. Fallerte politikere med behov for høyere inntekt havner lett i denne bransjen, og de kan jo ha gode forutsetninger for å påvirke «venner» som fortsatt er politikere. I noen tilfeller går de motsatt vei. Sylvi Listhaug (Frp) jobbet i First House og med OL-saken for NIF like før hun ble minister i 2013.

Problemet kan mest være at NIF-ledelsen er blitt en del av et usunt miljø inn i hovedstaden.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) har helt rett i at idrettsstyret er demokratisk valgt, og at Tom Tvedt & Co må svare for seg. Samtidig må hun ikke glemme at det er medlemmene i NIF som bestemmer i NIF. Vi tviler ikke på at de er i stand til å gi klar beskjed, stille krav og eventuelt bytte ut ledelsen. Uten behov for hjelp fra konsulenter eller på instruksjon fra statsråder. Kulturministeren kan og skal ikke styre norsk idrett. Det er faktisk stor forskjell på NIF og SSB.

Idrettsforbundet har mye tillit å gjenopprette i sin egen bevegelse – folkebevegelsen. Da må det være helt slutt på dyr mat og drikke på bevegelsens regning. Dessuten har NIF ganske enkelt ikke råd til å bruke en eneste krone mer på «påvirkningsagenter». Folkebevegelsen teller svært mange, står i utgangspunktet svært sterkt og burde ha selvtillit deretter. Dugnadsbevegelsen trenger ganske enkelt ikke «kjøpehjelp».

Problemet kan mest være at NIF-ledelsen er blitt en del av et usunt miljø inn i hovedstaden. En jappeblanding av politikere og konsulenter. Bånd må kuttes. NIF må komme seg tilbake til sine egne.

De som driver dugnad og selger lodd. Det beste ville da kanskje være å flytte administrasjon og ledelse langt vekk fra Oslo.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags