BA mener: Tiggeforbud løser ikke grenseløs kriminalitet

Alle tilhører ikke kriminelle rumenske nettverk. Et tiggeforbud løser uansett ikke hovedproblemet.

Alle tilhører ikke kriminelle rumenske nettverk. Et tiggeforbud løser uansett ikke hovedproblemet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tigging kan være et skalkeskjul for kriminell virksomhet, men et tiggeforbud vil ikke på noe vis forhindre prostitusjon og narkosalg i Bergen.

DEL

LederProblemet er ikke at noen rumenere tigger på dagtid. Ønsker du ikke å gi, så er det bare å gå rett forbi.

Noen ganger er det enkle best, men i dette tilfellet fremstår det som heller naivt når «forbudspartiene» Høyre og Frp igjen roper om tiggeforbud. NRK har gjennom to år har dokumentert det kriminelle rumenske miljøet i Bergen. Tiggere, prostituerte, halliker og narkoselgere inngår i samme nettverk.

Les også:

Bergen har et alvorlig problem med kriminelle rumenere. Et problem som absolutt krever handling. Et tiggeforbud vil ikke fungere som annet enn en avledningsmanøver. Samtidig vil det ramme noen ærlige og helnorske tiggere som ikke har noen som helst tilknytning til kriminelle rumenske nettverk.

Vi kan gjerne kreve og forvente at politiet gjør mer enda for å få slutt på deres kriminelle virksomhet. Noe som i beste fall kan få dem til å velge andre norske byer. For de vil fortsette å komme så lenge nordmenn er interessert i å kjøpe narko og sex, og det ikke er noen grensekontroll på veien fra Romania til Norge.

EU har vært grunnleggende opptatt av friheter. Fri bevegelse av både arbeidskraft og kapital innenfor EU og EØS har helt sikkert bidratt til økonomisk utvikling. Grenseløs bevegelse er en politisk valgt utvikling. Ikke bare av EU-pampene. Flertallet av norske politikere og partier har også ivret for denne grenseløse utviklingen.

Flertallet av norske politikere og partier har også ivret for denne grenseløse utviklingen.      

Kanskje har vi som nasjon tjent på EU-frihetene, men skal vi gjøre opp regnskap får vi også ta med minuspostene. Det ville vært helt umulig for et kriminelt rumensk nettverk å operere i Bergen om de måtte passere en rekke grensekontroller på veien. Dessuten finnes det ganske sikkert flere kriminelle utenlandske nettverk som har fri tilgang til Norge. For eksempel i bygge- og utelivsbransjen.

Det mest effektive tiltaket mot kriminelle utenlandske nettverk i Norge vil være gjeninnføring av grensekontroll. Noe som kan komme før vi aner det.

Ikke på grunn av Bergens problem med rumenere, men som et ledd i kampen mot internasjonal terrorisme. Strengt tatt to sider av samme sak.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags