Godt nyttår, Bergen!

Sykkel-VM i september viste verden at bergenserne virkelig kan skape magisk feststemning.

Sykkel-VM i september viste verden at bergenserne virkelig kan skape magisk feststemning. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger2017 hadde mye å by på. Bli med og hjelp oss å fortelle hva 2018 bringer vår by.

Det heter at man er seg selv nærmest. Slik bør det ikke være for aviser. En avis skal være et speilbilde på det som har skjedd og skjer. Enten det er i nattmørke gater, i maktens korridorer eller i festrusen på et idrettsarrangement. Hverdag og fest dokumenteres gjennom reportasjer og kommentarer, debattinnlegg og bilder, til og med levende og på direkten.

Med fare for å bli en smule navlebeskuende på terskelen til et nytt år, har jeg lyst til å takke alle dere som leser BA. Først og fremst fordi det er flere å takke nå enn for et år siden. Antall abonnenter har steget voldsomt fra i fjor.

Opplagsvekst gir avisen og redaksjonen mulighet til å gjøre mer av det vi kan best: komme oss ut, ta flere bilder, gjøre flere intervjuer. Granske flere dokumenter, avdekke flere kritikkverdige forhold, men også fortelle flere av de håpefulle og glade historiene som hver eneste dag skapes i vår flotte by.

2017 har vært et spennende år, også i Bergen. Sykkel-VM satte byen på hodet og skapte en magisk folkefest som vi vil minnes i tiår. Dessverre har det økonomiske etterspillet fått prege høsten og vinteren. Hvordan det vil slå ut for det bergenske næringsliv, det vil vises i 2018. Hva som har skjedd og skjer må opp i lyset, frem i spaltene. Slik at det ikke gjentar seg ved neste folkefest. Bare slik blir vi bedre.

Byen er også i stor endring. I høst begynte en langvarig debatt om hvordan Bergen vil se ut i fremtiden. Hvor skal Bybanen bygges? Skal vi bo i små blokker, høye blokker, og er det plass til eneboligen med eplehage i en fortettet by? Hvor mye bedre blir byen uten biler?

BAs mange reportasjer fra kriminalomsorgen, fra fengslene og hvordan de blir styrt, har preget året som snart er omme. Vil våre avsløringer få konsekvenser for de ansvarlige? Vil det bli bedring?

Temaene står i kø langt inn i 2018. Dessverre, vil noen si. Men det er ikke bare problemer som skal løftes frem og settes under lupen. For livet i Bergen er langt fra nitrist. Som avis skal vi også trekke frem de positive sakene, historier som gir håp, inspirasjon og glede.

Tips oss gjerne om de glade historiene. For uten innspill, tips og kontakt med leserne er det ikke mulig å lage en god avis for Bergen.

En ekstra stor takk går derfor til alle dere som tok kontakt med oss i løpet av året som har gått. Særlig dere som risikerte noe for å varsle om kritikkverdige forhold ved å snakke med oss, fortjener honnør.

Dere har alle vært med på å gjøre BA til en bedre avis – og bidratt til at Bergen er blitt en litt bedre by.

På vegne av redaksjonen vil jeg si tusen takk, og ønske et godt nytt år.

Artikkeltags