Voss vinner igjen

Artikkelen er over 7 år gammel

Voss har tatt opp kampen for å bli større et større skisted enn Geilo.

DEL

Leder VOSS VOKSTE i motsetning til de fleste andre norske skistedene også siste sesong. Vi kunne nylig lese i BA at alpinanleggene i Myrkdalen og Bavallen sist vinter hadde en omsetning på 41,6 millioner. Sesongen før passerte de to alpinanleggene i kommunen for første gang 40 millioner. Dermed nærmer man seg sterkt Geilo, som ikke har regnet ferdig for siste sesong, men i fjor endte opp på 45 millioner. Alt tyder på at Geilo blir stående på 45-tallet. Der snakkes det om en liten økning – på en til to prosent. Fra Voss kommer det nå klar beskjed om at neste mål er å bli større enn Geilo.

MYRKDALEN er forklaringen på at Voss i løpet av de siste årene har tatt steget opp i øverste divisjon blant norske skisteder. Der Voss var på 1980-tallet, og der Voss hører hjemme. Man kan enkelt si at utbyggingen i Myrkdalen også har fått fart på Bavallen – det gamle anlegget. Forrige vinter ble Myrkdalen like stor som Bavallen, målt i omsetning. I løpet av denne vinteren er Myrkdalen blitt litt større, og her har man klare planer om å bli enda større.

UNDER LEDELSE av den gamle alpinstjernen Jan Einar Thorsen har ambisjonene også kommet tilbake til Bavallen. Han vet noe om hva som skal til for å vinne, og var en av mange utøvere som på 1990-tallet sørget for at Voss til tider forsynte seg like grovt med VM- og OL-medaljer som resten av Norge til sammen. Dyktige ledere har de også i Myrkdalen. Vi vet at vossingene har en unik vinnervilje. Har de først utfordret Geilo, blir det ikke enkelt for hallingdølene å beholde forspranget. Nei, vi følger oss rimelig sikre på at Voss er større i løpet av få år.

FOR NOEN TIÅR siden bygde Voss opp sitt ry gjennom et moderne alpinanlegg, og arrangerte jevnlig store internasjonale konkurranser. Her er det også noe på gang igjen. Neste sesong kommer verdenscupen i fristil på besøk, og året etter blir det VM på Voss – nærmere bestemt i Myrkdalen. Slike arrangement hjelper både på status og popularitet for en skibygd med ambisjoner.

FOR AT VOSS samlet sett skal fortsette å vokse må Bavallen og Myrkdalen bli enda flinkere til å samarbeide. Det ene er sammen å markedsføre seg som Voss utad – både nasjonalt og internasjonalt. Det andre er å få i stand en ordning skikort som gjelder i begge anleggene. Oppe i Myrkdalen sier de klart fra at de ønsker et slikt samarbeid. Når de nå også kan vise til størst omsetning, har Bavallen ganske enkelt ikke råd til å si nei. Vi er ikke i tvil om at et slikt samarbeid vil trekke enda flere gjester til Voss.

JA, OG SÅ ville det gjerne hjelpe litt på trafikken om Statens vegvesen fikk gjort ferdig veien mellom Bergen og Voss, slik at bergenserne slipper å bruke tid på å stå i kø i Vaksdal kommune og vente på grønt lys.

For at Voss samlet sett skal fortsette å vokse må Bavallen og Myrkdalen bli enda flinkere til å samarbeide.

Artikkeltags