Gå til sidens hovedinnhold

Legemiddelverket: 7000 pasienter er rammet av feilpakking av medisiner

Artikkelen er over 2 år gammel

7000 pasienter er omfattet av feilpakkingen av medisiner. Disse bor i de aller fleste kommunene som Norsk Medisinaldepot (NMD) har hatt ansvar for.

Det opplyser medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk til NTB.

Han understreker at det ikke dreier seg om feil medisiner.

– Medisinene i posene er riktig. Ingen trenger å være bekymret for feil medisiner. Problemet er mangler på medisiner, sier Madsen.

Kalt inn til møte samme dag

Saken ble kjent i Rogalands Avis mandag morgen. Allerede samme ettermiddag kalte Statens legemiddelverk leverandøren av medisinene, Norsk Medisinaldepot (NMD), inn på teppet. Deretter ble det nok et møte mandag formiddag.

Så langt har flere leger i Stavanger, Kristiansand og Trondheim oppdaget alvorlige feil i pakkene med ferdigdoserte tabletter. NMD eier apotekkjeden Vitus, som etter en anbudsrunde er leverandør av multidoseruller til 72 kommuner.

NMD beklager

NMD opplyste mandag at alle feil har blitt rettet så snart de er oppdaget, og de beklager hendelsen.

– Vi erkjenner at leveransen de første to driftsmånedene ikke har vært på et tilfredsstillende nivå. Grunnet ekstraordinære problemer med legemiddelmangel i Norge har ikke alltid kommunene fått beskjed så tidlig som ønskelig. Her må vi jobbe med å bli bedre, sa strategidirektør Miriam Skåland.

Helseminister Bent Høie (H) understreket i en kommentar til NTB at pasientene skal være trygge på at de får riktige medisiner.

– Det er viktig at de involverte finner ut hva som har skjedd. Det er også viktig at de har gode systemer for å rapportere avvik, og at de lærer av feil, slik at dette ikke skjer igjen, sa helseministeren.

Kommentarer til denne saken