Bergenseren debuterte i eliteserien for Stabæk som tenåring og har siden hatt en omflakkende tilværelse som fotballspiller.

Etter flere år i lokalfotballen med lag som FK Fyllingsdalen og Lysekloster, fikk han sitt gjennombrudd med Nest-Sotra i 2018. Det gjorde ham aktuell for Brann, men han endte til slutt opp i Aalesund.

– Jeg har opplevd svært mye, fra maur i garderoben på Ågotnes til å score på Lerkendal med Aalesund. Det har vært litt av en reise, sier den allsidige kraftkaren, som også hadde en kort visitt innom finsk fotball.

Men nå har han fått nok. Han prøvespilte for Kristiansund tidligere i vinter, men nylig bestemte han seg for å legge opp og begynne på det han håper blir en stor trenerkarriere.

– Et vendepunkt i livet

– Jeg er i min beste alder og har aldri vært bedre, sterkere og raskere enn nå. Sånn sett er det litt rart, og litt vemodig å gi seg. Men jeg har kommet til et vendepunkt i livet. Det er på tide å jakte andre mål, sier Ståle Steen Sæthre, som på sitt eksentriske vis har lagt til Stålinho i sitt navn i voksen alder.

– Hvorfor legger du opp da?

– Jeg kunne fortsatt ha spilt i 1. divisjon eller eliteserien, og jeg hadde tilbud fra Skottland, Irland, Finland og Sverige, men jeg har nå kommet i en alder der jeg vil starte en familie og ikke fly rundt i verden. Jeg har spilt i over ti klubber og jeg føler jeg har opplevd nok på fotballbanen. Nå vil jeg bytte yrke, sier bergenseren, som hadde sine første leveår i Strandvik i Fusa.

Nylig fikk han en heltidsstilling som trener- og spillerutvikler i Sandnes Ulf, en klubb han har flere år bak seg i som spiller. Her skal han ha ansvar for å å utvikle breddefotballen for de under 17 år.

– I motsetning til mange andre har jeg utelukkende spilt fotball for å bli en bedre trener. Jeg har kanskje ikke sagt det høyt, men det er det som har vært motivasjonen min helt siden jeg var 19-20 år, hevder 29-åringen.

Søker råd hos Arsenal-trener

– Jeg har hele veien jobbet som trener ved siden av og jeg vil nå bruke den inspirasjonen min karriere har gitt meg til å bli en trener i toppfotballen. Men først skal jeg følge toppfotballen fra utsiden og utvikle meg videre, sier Steen Sæthre.

– Jeg er ydmyk og vet at det er en lang vei å gå. Det er et annet løp enn å spille fotball, du må vente tålmodig på sjansen.

Han trekker frem tidligere sjefer som Kjetil Knutsen, Steffen Landro, Lars Bohinen og Bjarne Berntsen som sterke inspirasjonskilder.

Men han har også et innpass hos en spansk trener fra den engelske serielederen Arsenal. Sæthre forteller at en av Mikel Artetas betrodde tjenere, Carlos Cuesta, er en venn av ham.

– Jeg traff ham på en fotballskole i Lysekloster i 2016, og vi har siden holdt kontakten. At han nå har en viktig rolle i en klubb som Arsenal, viser at alt er mulig. Det er klart at det gir meg ekstra motivasjon!