Lørdag ble det iverksatt en større leteaksjon ved Myrdal langs Bergensbanen etter funn av et tomt telt.

Operasjonsleder i Vest politidistrikt, Eirik Loftesnes, sier i 1540-tiden søndag at de ikke har gjort noen funn av personer.

– Søket er nå avsluttet. Vi har gjort alle søk og undersøkelser, og vi har ikke gjort noen funn av betydning. Vi prøver å finne eieren av teltet, men har ikke funnet noen.

Til Bergens Tidende sier Loftesnes at det er gjort en rekke funn som tyder på at telt-eieren kan være en utenlandsk statsborger.

– Det er et rimelig telt som ikke er egnet for hard fjellbruk, og vi vet ikke om det er kjøpt i Norge. Vi har funnet matvarer i teltet med tysk skrift på pakningen, sier Loftesnes til BT

Avisen skriver at Kripos har vært i kontakt med tysk politi, men de hadde ikke informasjon om noen som kunne knyttes til Myrdal.

Mannskaper fra politiet, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder deltok i søket.

Redningsmannskapene brukte hunder, drone og ATV i søket. Det har ikke blitt brukt helikopter i leteaksjonen, sier operasjonsleder Tom Johannessen.

En av faktorene som har gjort søket vanskelig, er at politiet ennå ikke kjenner til den eller de savnedes identitet. Det er heller ikke meldt om noen savnede i området, forteller operasjonslederen.

Det planlegges ikke noen videre søk, forteller Loftesnes.

Gjort funn av sykkel

Lørdag kveld opplyste politiet om at det er gjort funn av ulike gjenstander. Operasjonsleder Johannessen forteller at de blant annet har funnet en sykkel et stykke mot Hallingskeid.

Onsdag skrev BA om en person som gikk i togsporet ved Myrdal, og som skal ha oppført seg merkelig mot flere togansatte. Mannen skal ha blitt observert med en sykkel.

– Vi har også funnet noen fotspor i terrenget i området mot Hallingskeid, men om disse kan knyttes til personen i teltet er helt usikkert. Sykkelen kan kanskje knyttes til personen det ble meldt om på onsdag, men om denne personen kan knyttes til teltet, er igjen uvisst.

Bedre vær

Værsituasjonen, med nedbør og frisk vind fra sør, gjorde søket vanskelig lørdag. Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet, Dina Stabell, forteller at det ikke ser like ille ut for søndagen.

– I likhet med været i Bergen vil det være grått på starten av dagen med mulighet for regn, men det vil lette opp mot ettermiddagen.

Stabell anslår at temperaturen vil ligge rundt fire grader på dagtid. Natt til søndag har temperaturen ligget rett under null grader.

Operasjonsleder Johannessen presiserer at politiet gjerne tar i mot tips og opplysninger som kan være relevant for saken. Politiet kan kontaktes på telefon 02800.