– Det å bokse VM-kamp blir helt rått, og det er enda mer ekstremt at jeg får gå kampen i Bergen, sier Lihaug.

Dette blir den første VM-kampen for herrer på norsk jord siden 1976. Lihaug har bokset om EM-tittelen hjemme på Sotra, og sa etter den kampen at han drømte om å få gå kamp i Grieghallen. Det skal han nå få gjøre.

26. oktober blir det VM-kamp mot argentinske Ruben Eduardo Acosta (41) i Bergens storstue.

Det store målet

– Målet med hele boksekarrieren min har vært å vinne en VM-tittel, og det å komme i en posisjon hvor dette er mulig har kostet meg 14 år med trening og slit. Endelig har tiden kommet. Dette blir kanskje min aller tøffeste kamp i karrieren. Acosta bokset på det øverste nivået allerede da jeg begynte å bokse i 2006. Han har masse erfaring, er utrolig tøff, har godt forsvar og er veldig skummel når han angriper. Jeg blir nødt å bokse min aller beste kamp noensinne, sier sotrastrilen.

 

Lihaug håper kampen går for full sal i Grieghallen.

– Det å ha mulighet til å bli verdensmester på hjemmebane foran venner og familie gjør det hele bare enda større. Jeg håper på stor støtte fra folkene i Bergen, for det vil hjelpe meg til å prestere bedre. Da jeg bokset i Sotra Arena tidligere i år var stemningen helt vill. Og det gav meg ekstra vilje under hele kampen. Jeg håper på enda mer stemning i arenaen denne gangen. Så skal Bergen få sin første mannlige verdensmester i proffboksing.

Acosta blir beskrevet som en rutinert bokser, som har vært oppe mot en god del verdensmestre siden han debuterte i 2002. 41-åringen bokset i 2010 om WBOs VM tittel mot tyske Robert Stieglitz, men tapte den tittelkampen.