Tertnes spiller for tilværelsen i eliteserien onsdag, i den siste av tre kvalifiseringskamper mot 1.-divisjonslaget Gjerpen.

Den første kampen i Åsane Arena endte med Tertnes-seier, men bergenserne kollapset på slutten i returoppgjøret på Østlandet. Dermed venter en siste finale på hjemmebane onsdag.

Det blir ikke bare vinn eller forsvinn for Tertnes, men også for Linn Gossé.

– Rareste jeg har vært med på

Mot Gjerpen sist var Gossé på banen for Tertnes for første gang siden oktober 2020. Men det var kun for å ta straffekast. Kneskaden har satt henne ut av spill lenger enn hun og klubben hadde håpet.

Hun kan neppe hjelpe mye til i den avgjørende finalen onsdag.

– Jeg er ikke klarert for spill. Nå får vi heldigvis tilbake noen spillere, vi manglet mye sist kamp. Den oppsummerte sesongen vår. Jeg har aldri vært borti verre!

Gossé lister opp utilgjengelige spillere, med skader og sykdom, som har herjet troppen hele sesongen.

– Det er det rareste jeg har vært med på. Det har blitt en tøff sesong, og det har gitt mye belastning på få spillere. Det er mange slitne jenter, men vi er innbitte på å klare det.

Tertnes har først og fremst en rekke stortalenter som må i tenkeboksen om fremtiden sin dersom det skulle ende i nedrykk. For Gossé betyr nedrykk trolig slutten.

– Med denne kneskaden må jeg tenke med hodet og ikke hjertet. Jeg kan ikke sette helsen på spill for å spille i 1. divisjon. Det er ikke en avgjørelse jeg har tatt hundre prosent, men det ligger litt i kortene.

Her kan du se kampen på onsdag:

– Beholder vi plassen, spiller jeg i august, lover Gossé, som har én beskjed til alle lagvenninnene før finalen:

– Vi må slippe ned skuldrene og ikke være redd for å feile.

Vil ikke på nedrykkslisten

– Et nedrykk kan bety spillerflukt, føler dere at dere spiller for klubbens fremtid?

– Man spiller for sin egen fremtid og klubbens fremtid. Det er viktig å vite at man spiller for noe og bruke det på en positiv måte. Hvis vi rykker ned, har det ikke akkurat vært en festsesong for Bergen, sier Gossé, og minner om Brann og Bergen Håndballs skjebner det siste halvåret.

– Var det for optimistisk av klubbledelsen å gå til sesongen med spillerstallen slik den er?

– Nei, det bor sinnssykt mye i dette laget. Vi visste det ville ta tid, men jeg har aldri vært borti så mye uheldige ting som i år. Jeg har aldri opplevd så mye skader og sykdom på sentrale spillere. Holder vi oss oppe, blir det bra neste år.