Spillsenteret øvrige torsdagsmeny:

Oddssingel Premier League: 6,60 i odds på Firmino-scoring

Oddssingel La Liga: Real Madrid har prestert elendig på bortebane

V4/V5 Bjerke: Strålende internasjonal lunsj på Bjerke

LiveOvergangsvinduet januar 2019

Premier LeagueAlle Premier League-overgangene i januar

Torsdagens langoddsprogram har sitt soleklare høydepunkt i Premier League-kampen mellom Manchester City og Liverpool som har avspark kl 21.00. I tillegg er det en meget interessant hengekamp fra La Liga mellom Villarreal og Real Madrid.  Det er ellers full runde i Eliteserien i ishockey her hjemme og i Tour de Ski er det jaktstart både for menn og kvinner. Det nærmer seg håndball-VM og det fem privatlandskamper på torsdagens program, deriblant Norge mot Island.

NB! Fredag er det 99 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Manchester City - Liverpool 2,00 - 3,55 - 3,00 B (spillestopp kl. 2055)

Desember var en vanskelig måned for Manchester City, men de avsluttet 2018 med en viktig seier mot Southampton. De er dermed den nærmeste utfordreren til Liverpool i kampen om ligatittelen denne sesongen.

Vinner Liverpool torsdagens kamp på Etihad vil de ha ti poengs forsparng på de regjerende ligamesterne. City-seier derimot vil påføre Liverpool sesongens første tap i Premier League, og korte ned forspranget til mer overkommelige fire poeng.

Manchester City er takknemlig for at kampen spilles på Etihad, for formen til de lyseblå har vært direkte svak i desember. Pep Guardiolas menn har tapt tre av de siste fem kampene i Premier League. Like før jul gikk Manchester City på sesongens første hjemmetap i Premier League da Crystal Palace vant 3-2. Heldigvis for Pep Guardiolas menn klarte de å slå tilbake mot Southampton på søndag. De slo the Saints 3-1, men Liverpool er av et helt annet kaliber enn nedrykkstruede Southampton.

Liverpool starter det nye året proppfulle av selvtillit. De banket Arsenal hele 5-1 hjemme på Anfield i den siste kampen i kalenderåret 2018. Dermed står de med ni seire på rad, og de har scoret to mål eller mer i åtte av de ni siste kampene.

Liverpool har kun tapt seks poeng hele sesongen, og de har i snitt scoret impoenrende 2,4 mål per kamp. Alle poengtapene har kommet mot topp seks-lagene i Premier League. De har spilt uavgjort borte mot både Chelsea og Arsenal, og de spilte uavgjort i hjemmekampen mot Manchester City.

Liverpool-klipp 

City på sin side har vunnet ni av ti hjemmekamper denne sesongen. Det ligger an til en underholdende kamp på Etihad torsdag når de to lagene som scorer mest i Premier League barker sammen. City og Liverpool har scoret utrolige 102 mål til sammen i ligaen.

Med tanke på at Manchester City har sluppet inn syv mål på de fem siste hjemmekampene, og at de kun har holdt nullen i tre kamper på Etihad hele sesongen, så tror jeg ikke det er usannsynlig at Liverpool kan score i torsdagens kamp.

Men: Manchester City har vist at de har taklet press tidligere, og jeg tror ikke de vil bli overkjørt av Liverpool på samme måte som Arsenal. Torsdagens kamp blir antakeligvis veldig jevn.

Se Liverpools nye bortedrakt her!

Ilkay Gundogan er trolig tilbake hos Manchester City etter å ha gått glipp av kampen mot Southampton, men Kevin De Bruyne rekker ikke Liverpool-kampen. Fabian Delph er suspendert, mens Benjamin Mendy er langtidsskadet. Sistnevnte har vist seg vanskelig å erstatte hos City.

Liverpool på sin side kan få tilbake James Milner som har måtte stå over de to siste kampene. Venstreback Alberto Moreno er tilgjengelig igjen etter en ryggskade, mens Jordan Henderson og Naby Keita er begge aktuelle fra start i torsdagens gigantoppgjør.

Dette er en storkamp. Pep Guardiola & Co. trenger tre poeng for å tette gapet frem til Liverpool, mens Jürgen Klopp sine menn kan være fornøyde med poengdeling på Etihad. Liverpool har aldri vært særlig gode til å spille på resultat. De er bedre når de angriper motstanderen, og det tror jeg Klopp vet. Han går for seier, og jeg tror at Salah, Mané og Firmino vil skape alvorlige problemer for et litt saky City-forsvar på torsdag.

Se alle sesongens nye Manchester City-drakter her!

Det er også interessant at Pep Guardiola har tapt flere kamper mot Liverpool enn mot noe annet lag i sin managerkarriere, men bare to av de syv tapene har kommet på hjemmebane. 

Likevel; oddsen på Liverpool frister helt klart mest. 3,00 i odds på ligalederen er ok med tanke på hvilken form de har vist i de siste kampene.

Klikk her for å levere dette spillet