SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Liverpool har startet titteljakten

Virgil van Dijk hadde en fantastisk debutsesong for Liverpool, og innledet denne sesongen med å score ett av målene for Liverpool i seriepremieren hjemme mot Norwich fredag. En kamp Liverpool vant 4-1. Foto: Dave Thompson (AP)

Virgil van Dijk hadde en fantastisk debutsesong for Liverpool, og innledet denne sesongen med å score ett av målene for Liverpool i seriepremieren hjemme mot Norwich fredag. En kamp Liverpool vant 4-1. Foto: Dave Thompson (AP) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

UEFAs supercupfinale mellom Liverpool og Chelsea er en klart største godbiten på ukens herlige midtukekupong.

DEL

Oddstips Spillsenterets øvrige onsdagensmeny:

Oddstips UEFA Super Cup: Chelsea gir Liverpool kamp

Oddstips Eliteserien: Sarpsborg 08 har aldri vunnet en eliteseriekamp i denne byen

Oddstips Eliteserien: Vålerenga trives ikke på Nadderud

Oddstips Eliteserien: Bodø/Glimt takler ikke presset

Midtukekupongen: Liverpool har startet titteljakten

Lotto: Hva er det med Lotto-tallet 17?

Fantasy League: 37 gode kjøp på fantasy

Det er en herlig midtukekupong vi har foran oss denne uken. Det spilles tre kamper i Eliteserien onsdag kveld og i Istanbul møtes Liverpool og Chelsea i UEFA supercupfinale. De resterende åtte kampene er alle returoppgjør i tredje runde i Europa League-kvalifiseringen og både Molde og Haugesunds kamper er blant disse. Alle disse kampene spilles torsdag kveld. Bonuspotten er på ca 1 mill kr og innleveringsfristen er onsdag kl 18.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! 100 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

1. Kristiansund - Bodø/Glimt
Det spilles altså tre kamper i Eliteserien onsdag kveld og etter at disse er spilt blir endelig tabellen slik at alle lagene har spilt likt antall kamper.

Kristiansund med kun en seier på sine sju seneste seriekamper, men fire av disse er spilt på bortebane. Står med 1-4-2 i denne perioden og tapene kom hhv hjemme mot Stabæk femte sist og borte mot Rosenborg fjerde sist og begge endte med 0-1 tap. Har hevet seg etter disse tapene og gjorde en flott hjemmekamp mot Odd søndag, men måtte nøye seg med 1-1. Ligger på 7. plass med sine 23 poeng og har sju poeng ned til Stabæk på kvalik. Solide 4-2-1 på sju spilte hjemmekamper.

Bodø/Glimt gjorde ingen god hjemmekamp mot Viking søndag, men klarte tross alt å ro i land en 2-1 seier. Med seier i denne hengekampen, vil Glimt sensasjonelt nok overta serieledelsen i Eliteserien. Med ett poeng vil laget være a poeng med serieleder Molde på 36 poeng. Har vært knallsterke hjemme på Aspmyra med 7-1-1 hittil og bortetallene på 4-1-2 er heller ikke å kimse av. Spissen Geir Andre Herrem er solgt til svenske Kalmar.

1-1 i tilsvarende seriekamp i Kristiansund forrige sesong. Vi gir utgangstipset til hjemmelaget og tror ikke Bodø/Glimt vinner denne og nøyer oss med halvgardering. HU.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Stabæk - Vålerenga
Meget viktig kamp for Stabæk som kan avansere fire plasser dersom de vinner denne med mer enn ett mål. Vil uansett ta seg forbi tre lag med seier og ett poeng vil være nok til å ta seg opp fra kvalikplassen. Er uten seier på sine fire siste seriekamper, to av disse er endt med poengdeling, de to øvrige har endt med knepne 1-2 tap. Moderate 2-4-2 på hjemmebane hittil.

Salget av Chidera Ejuke kan vise seg kostbart for Vålerenga. Første kamp uten lagets driblefant endte med skuffende 1-1 hjemme mot Kristiansund og søndag ble det 2-3 tap borte for Strømsgodset. Det innebærer at Vålerenga sakker litt akterut i medaljekampen. Tar seg opp på 5. plass med seier i denne hengekampen og totalt 28 poeng og vil da være fem poeng bak Odd på 3. plass. Men i likhet med fjorårssesongen har det kladdet for Vålerenga borte denne sesongen. Kun to av åtte kamper er vunnet borte og totalt 2-2-4 er svake tall.

3-1-0 på de fire siste tilsvarende på Nadderud. Det ser åpent ut denne gang. Utgangstipset går til hjemmelaget, men vi bruker alle tegn. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

3. Viking - Sarpsborg 08
Etter en flott innledning på sesongen for nyopprykkede Viking, har det virkelig tatt imot den siste tiden. Kun to poeng er det blitt på de seks siste seriekampene og Viking er på full fart inn i nedrykksstriden. Ligger på 10. plass med 19 poeng og har kun tre poeng ned til Stabæk på kvalikplass. Viste dog bedring i 2. omgang borte mot Bodø/Glimt søndag, men måtte reise tomhendte hjem til Stavanger med 1-2 tap. Innledet med 3-1-0 på de fire første hjemmekampene, men har kun tatt ett poeng på de tre siste hjemmekampene.

Det ser imidlertid enda med bekymringsfullt for Sarpsborg 08. Til tross for at laget kun har tapt 6 av sine 16 seriekamper, er laget under streken med sine 14 poeng. Hele åtte av lagets kamper har endt med poengdeling, altså halvparten. Har fortsatt tilgode å vinne på bortebane denne sesongen (0-4-4). Men gjorde en sterk hjemmekamp mot Rosenborg i siste seriekamp og var nærmest seieren i denne (1-1).

4-1-0 på de fem siste tilsvarende i Stavanger. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

4. Liverpool - Chelsea
Finale i UEFA supercup og kampen spilles i Istanbul mellom forrige sesongs vinner av Champions League og forrige sesongs vinner av Europa League.

Liverpool fikk som ventet lett spill i sin første premier league-kamp for sesongen og vant komfortabelt 4-1 hjemme mot Norwich fredag kveld. De gjorde en kanonsesong i serien forrige sesong og tapte kun en seriekamp, men likevel ble det kun andreplass bak Manchester City. Førstekeeper Allison måtte av banen mot Norwich og blir ute i opptil åtte uker.

Chelsea kunne tatt ledelsen flere ganger i sin åpningspremiere borte mot Manchester United og kunne også utlignet flere ganger. Til tross for en jevnspilt kamp endte de opp med å tape 0-4 og det ble en resultatmessig skrekkelig debut for Frank Lampard. Endte på 3. plass i serien i fjor og gjorde egentlig en ganske bra sesong.

Det er ikke lett å vite hvor mye disse lagene legger i en slik kamp, all den tid den spilles mellom de to første serierundene i Premier League. Liverpool er uansett ganske klar favoritt. Vi nøyer oss med halvgardering. HU.

5. PSV Eindhoven - Haugesund
Gedigen nedtur for PSV at de røk ut av Champions League-kvalifiseringen mot Basel i andre runde der. Gjorde dog jobben sin borte mot Haugesund og vant 1-0 og har et flott utgangspunkt foran returmøtet hjemme. Innledet den hjemlige sesongen med 1-1 borte mot Twente, mens det ble en grei 3-1 seier hjemme mot Ado Den Haag i søndagens andre serierunde.

Haugesund skuffet stort hjemme mot Ranheim søndag og gikk på et overraskende 0-1 tap da. Ligger riktignok på 8. plass i Eliteserien, men har ikke mer enn fem poeng ned til Stabæk på kvalikplass. Gjorde en brukbar hjemmekamp mot PSV sist uke, men borte blir det nok helt andre boller.

PSV blir blant midukekupongens aller største favoritter og det er vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier her. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

6. Aris Thessaloniki - Molde
Hjemmelaget endte på 5. plass i den greske serien i fjor, men de var hele 31 poeng bak seriemester PAOK. Tok seg til 3. runde etter å ha eliminert AEL Limassol med 0-0 hjemme og 1-0 seier borte. Men tapte altså hele 0-3 borte mot Molde i første kamp og har et meget vanskelig utgangspunkt foran returen hjemme. Leverte brukbare 9-2-4 i seriespillet på hjemmebane forrige sesong.

Molde har altså skaffet seg et strålende utgangspunkt for å nå playoff og skal opp mot vinneren av Partizan Beograd og Yeni Malatyaspor i en eventuell playoff. Har levert litt variabelt på bortebane i Eliteserien (4-2-3), men viste flotte takter da de slo Cukaricki (fra Serbia) 3-1 i returmøtet borte i 2. kvalifiseringsrunde.

Aris vil nok vise seg fra en bedre side på hjemmebane, men Molde skal uansett fikse avansement. U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Mlada Boleslav - Steaua Bucuresti
Mlada Boleslav endte faktisk helt nede på 7. plass i den tsjekkiske serien i fjor, men i denne ligaen er det spesielle opplegg rundt dette med Europa League playoff og de tok seg altså til denne turneringen. De innledet i andre kvalifiseringsrunde og etter 1-1 hjemme og 3-2 seier borte mot Ordabasay tok de seg videre til denne runden. Har et bra utgangspunkt foran hjemmereturen etter 0-0 i Bucuresti forrige torsdag. Har innledet bra i serien og vunnet samtlige tre hjemmekamper, men tapt den eneste spilte bortekampen til nå.

Rumenske Steaua Bucuresti med 3-0- seier borte mot Alashkert FC i første kamp i 2. kvalifiseringsrunde og kunne dermed "tillate" seg 2-3-tap i returkampen hjemme. Laget var med i gruppespillet i denne turneringen både i 2016 og i 2017. I fjor slo man ut Rudar Velenje og Hajduk Split før det ble stopp mot Rapid Wien. Svak seriestart med kun en seier på de fem første seriekampene (1-1-3).

Hjemmefordel her, men Steaua har bra erfaring i Europa og scorer rumerne må Mlada score to. HU.

8. Trabzonspor - Sparta Praha
Sterk opphenting av Trabzonspor i det første møtet i Praha sist torsdag. Tsjekkerne ledet 2-0 da det gjenstod kun seks minutter, men to raske scoringer sørget for 2-2. Vår egen Alexander Sørloth sørget for 2-2 målet. Han kom forøvrig inn til andre omgang og erstattet velkjente John Obi Mikel. Endte på 4. plass i serien forrige sesong, kun seks poeng bak seriemester Galatasaray og hadde sterke 12-2-3 på hjemmebane da. Den tyrkiske serien starter først opp kommende søndag.

Sparta Praha skuslet altså bort en 2-0 ledelse sluttminuttene i hjemmemøtet og har gitt seg selv et tøft utgangspunkt foran returen. Endte på 3. plass i hjemlig serie sist sesong, 17 poeng bak byrivalen Slavia Praha som ble seriemestre. Svært moderate 7-3-7 på bortebane da. Har innledet variabelt denne sesongen og står med 2-1-2 på de fem første seriekampene.

Vi tror på suksess for Alexander Sørloth og Trabzonspor og gir full tillit til tyrkerne. H.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

9. Hapoel Beer Sheva - IFK Norrköping
Israelske Hapoel Beer Sheva tok seg faktisk videre fra gruppespillet i Europa League sesongen 2016/17 på bekostning av Southampton. Moroa tok dog slutt i 16-delsfinalen da det ble tap i begge kampene mot Besiktas. De tok seg også til gruppespill sesongen 2017/18, men endte da sist i sin gruppe. Forrige sesong ble det dog exit i 3. kvalifiseringsrunde. Endte på 4. plass i den israelske serien sist sesong. Skaffet seg et meget bra utgangspunkt sist torsdag med 1-1, til tross for at hjemmelaget dominerte kampen.

IFK Norrköping hadde egentlig bud på mer i hjemmekampen forrige torsdag, men ble straffet og har et meget tøft utgangspunkt etter 1-1. Gjør det brukbart i Allsvenskan og ligger på 7. plass og har levert anstendige 3-5-2 på bortebane hittil. Toppscorer Jordan Larsson ble som kjent solgt for noen uker siden.

Det er ikke helt utenkelig at IFK kan klare avansement, men vi tror mest på hjemmelaget. HU.

Sjekk de nye Premier League-draktene her!

10. Viktoria Plzen - Antwerpen
Tsjekkiske Viktoria Plzen var med i Champions League-kvalifiseringen, men fikk reisepass fra denne etter 0-0 hjemme og 0-4 tap borte mot Olympiakos i andre kvalifiseringsrunde. Endte på 2. plass i den tsjekkiske serien forrige sesong, fem poeng bak serievinner Slavia Praha. Har innledet denne sesongen med 3-1-1 på de fem første seriekampene. Med 0-1 tap i Belgia forrige uke, er mulighetene helt klart tilstede for avansement til playoff.

Antwerpen er et forholdsvis nytt bekjentskap på dette nivået. De endte kun på 6. plass i grunnserien forrige sesong, men i Belgia deles som kjent serien til diverse playoffrunder. 2-0-1 på de tre første seriekampene denne sesongen og slapp altså ikke inn bortemål i det første oppgjøret.

Vi tror på tsjekkisk suksess og gir full tillit til Plzen. H.

11. Rangers - FC Midtjylland
Strålende utgangspunkt for Rangers etter 4-2 seier i Danmark i det første oppgjøret. I serien har også Rangers åpnet perfekt med seier i de to første seriekampene og den gamle storklubben skal garantert gi Celtic kamp om ligatittelen denne sesongen.  Rangers var også i gruppespillet, men tok kun seks poeng i gruppe med Villarreal, Rapid Wien og Spartak Moskva og tok seg ikke videre fra gruppespillet.

FC Midtjylland skuffet i hjemmemøtet og 2-4 i bagasjen fra den kampen, betyr bratt oppoverbakke i Glasgow torsdag kveld. Den danske seriemesteren fra 2017-sesongen har normalt sin klare styrke på hjemmebane. Feilfri innledning på Superligaen og i likhet med FC København står laget med 15 poeng etter de fem første seriekampene.

Rangers er sammen med PSV midtukekupongens største favoritter og vinner normalt også returkampen. H.

12. Sporting Braga - Brøndby
Portugisiske Braga har endt på 4. plass i serien de to foregående sesongene, bak de tre store i Portugal (Porto, Benfica og Sporting Lisboa). Innledet denne sesongen sist helg med 3-1 seir hjemme mot Moreirense. Klarte ikke å kvalifisere seg til gruppespillet forrige sesong, men har ellers vært en gjenganger i gruppespillet i Europa League.  Braga kom inn i denne runden og har et meget bra utgangspunkt etter å ha vunnet 4-2 i København sist torsdag.

FC København røk ut av Champions League-kvalifiseringen etter straffesparkkonkurranse mot Røde Stjerne tirsdag og både FC Midtjylland og Brøndby tapte altså sine hjemmekamper med 2-4 forrige uke. Danmark ligger således dårlig an til å få klubber med i gruppespillene denne sesongen.  Brøndby hadde en meget skuffende sesong i Superligaen forrige sesong og endte hele 30 poeng bak serievinner FCK. Etter fem serierunder denne sesongen, er avstanden opp til FCK og Midtjylland allerede på fem poeng.

Braga blir storfavoritt på midtukekupongen og selv om de ikke trenger å vinne, ser dette ut som en grei hjemmeseier. H.

96-rekker:
1. Kristiansund BK — Bodø/Glimt HU

2. Stabæk — Vålerenga HUB

3. Viking — Sarpsborg 08 HU

4. Liverpool — Chelsea HU

5. PSV Eindhoven — Haugesund H

6. Aris Thessaloniki — Molde U

7. Mlada Boleslav — Steaua Bucuresti HU

8. Trabzonspor — Sparta Praha H

9. Hapoel Beer Sheva — IFK Norrköping HU

10. Viktoria Plzen — Royal Antwerp FC H

11. Rangers — FC Midtjylland H

12. Sporting Braga — Brøndby H

432-rekker:
1. Kristiansund BK — Bodø/Glimt HU

2. Stabæk — Vålerenga HUB

3. Viking — Sarpsborg 08 HUB

4. Liverpool — Chelsea HU

5. PSV Eindhoven — Haugesund H

6. Aris Thessaloniki — Molde HUB

7. Mlada Boleslav — Steaua Bucuresti HU

8. Trabzonspor — Sparta Praha H

9. Hapoel Beer Sheva — IFK Norrköping HU

10. Viktoria Plzen — Royal Antwerp FC H

11. Rangers — FC Midtjylland H

12. Sporting Braga — Brøndby H

Klikk her for å levere din tippekupong

Kommentarer til denne saken