Lokalfotballagallen 2019: – Målet er å bli like god som ham

Anders Zachariassen (t.h) er en litt annen spillertype en storebror Kristoffer. Loddefjord-spilleren beskriver seg selv som en hurtig og målfarlig bakromsspiss. Denne sesongen har han banket inn 20 mål på 20 kamper.

Anders Zachariassen (t.h) er en litt annen spillertype en storebror Kristoffer. Loddefjord-spilleren beskriver seg selv som en hurtig og målfarlig bakromsspiss. Denne sesongen har han banket inn 20 mål på 20 kamper. Foto:

Anders Zachariassen (23) kan bli årets spiller i 4. divisjon, og høster lovord av storebror i eliteserien.

DEL

Loddefjord-spiller Anders Zachariassen har banket inn 20 mål på 20 kamper i 4. divisjon denne sesongen. Det gjør ham til divisjonens soleklare toppscorer.

Det gjør ham også til én av de nominerte til årets spiller i 4. divisjon avdeling 01 når BA arrangerer lokalfotballgalla 2. november. Gallaen arrangeres i samarbeid med Hordalandsfotball og Scandic Bergen City.

– Jeg ser på det som en ære å bli nominert. Det var en kjempefin beskjed å få, stråler Zachariassen.

Storebror følger med

Anders er lillebror til den mer kjente Kristoffer Zachariassen, som spiller eliteseriefotball for Sarpsborg 08. Han gleder seg over lillebrors prestasjoner.

– Anders har egentlig satset en del på fotballen, men det er først de siste sesongene han har levert skikkelig bra. Nå er han kommet på et lag som kanskje er litt mer seriøs enn de han var på tidligere. Dessuten er han blitt en mye sterkere og smartere spiller, og funnet flyten, sier storebror.

Saken fortsetter under bildet.

Kristoffer Zachariassen følger med på hva broren gjør i lavere divisjoner i bergensfotballen.

Kristoffer Zachariassen følger med på hva broren gjør i lavere divisjoner i bergensfotballen. Foto:

Sarpsborg-spilleren prøver å få med seg brorens kamper når han er på hjemlige trakter.

– Jeg ser ham spille hver eneste gang jeg er hjemme, og unner ham virkelig å lykkes. Men jeg har nok gledet meg mer over hans prestasjoner enn han har over mine denne sesongen, ler Kristoffer Zachariassen, som er opptatt med nedrykkskamp i eliteserien når gallaen går av stabelen 2. november.

Den to år yngre broren i 4. divisjon legger ikke skjul på at han har ambisjoner med fotballen.

– Målet må jo være å bli like god som min bror. Han har jo vært et forbilde for meg i mange år. Det jeg kan om fotball har jeg lært av ham, sier Anders.

– Jeg har ambisjoner, og tar fotballen veldig seriøst. Jeg trener mye, og skal stå på videre. Vi får se hvor langt jeg kommer, sier 23-åringen, som beskriver seg selv som en hardtarbeidende, hurtig og målfarlig spiss.

Lokalfotballgallaen sendes direkte på BA.no, så storebror «Doff» kan følge med fra Østfold om lillebror vinner prisen.

– Jeg har kompiser fra 1.- til 5. divisjon på de lokale lagene, så gallaen er jeg nødt til å følge med på. Det betyr mye for dem som spiller der, og for meg er det kult å følge med, sier 25-åringen.

Leder laget mot opprykk

I tillegg til Anders Zachariassen har juryen nominert Bjargs visekaptein Arvid Austevoll og Flaktveit-toppscorer Marius Nybakken. Nybakken har banket inn tolv mål for et lag som har slitt i bunnen av tabellen hele sesongen.

Austevoll har vært en meget viktig mann for et Bjarg-lag som er i ferd med å rykke opp til 3. divisjon. To serierunder før slutt leder Bjarg 4. divisjon avdeling 01, med tre poeng ned til Arna-Bjørnar.

– Det har vært en veldig god sesong for oss. Forskjellen fra i fjor er at vi har klart å vippe de jevne kampene i vår favør, og da spesielt toppkampene, sier Austevoll, som synes nominasjonen er fortjent.

– Jeg føler jeg har vært viktig for laget. Jeg har levert mange målpoeng, og vært direkte avgjørende i flere kamper, forteller midtbanespilleren, som faktisk fyller 21 år 2. november, samme dag som gallaen går av stabelen.

– Jeg slår to fluer i en smekk, med bursdagsfest og galla. Det blir forhåpentligvis en sinnssyk gøy kveld!

Arvid Austevoll og Bjarg er i ferd med å rykke opp til 3. divisjon. – Jeg har vært avgjørende for laget, sier Austevoll.

Arvid Austevoll og Bjarg er i ferd med å rykke opp til 3. divisjon. – Jeg har vært avgjørende for laget, sier Austevoll. Foto:

Artikkeltags