Gå til sidens hovedinnhold

Se opprykksdramaet: – I vår boble er det en kamp på liv og død

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag klokken 16.00 sender BA den svært avgjørende opprykkskampen mellom Lysekloster og FK Fyllingsdalen.

Med tre serierunder igjen å spille, topper Lysekloster 3. divisjon avdeling 4. Det er første gang siden etter serieåpningen.

På det meste var Lysekloster åtte poeng bak Sotra. Nå er de to rivalene likt. To poeng bak dem igjen jager FK Fyllingsdalen. Kun én av dem rykker opp.

Lørdag møtes nettopp Lysekloster og FK Fyllingsdalen i en BA-sendt kamp fra Lysekloster idrettspark.

– Vi må vinne, hvis ikke er nok opprykkskampen over for vår del, sier Fyllingsdalen-trener Hiep Tran til BA.

Samtidig møter Sotra bunnlaget Tertnes. Med andre ord må også Lysekloster vinne for å være sikre på å ha opprykkskampen i egne hender. Det er duket for en intens fotballkamp.

– Hatt kniven på strupen lenge

– Det er jo slike kamper vi har lyst til å spille. I vår boble er dette en kamp på død og liv. Adrenalinet rundt disse kampene, og det ekstra trøkket fra publikum og dere i mediene, gjør det ekstra spesielt, sier Lysekloster-trener Ruben Hetlevik.

Før sesongstart var hardtsatsende Lysekloster skyhøye favoritter til å rykke opp, men munkene har egentlig vært på etterskudd hele sesongen.

– Vi har jaget hele veien og har egentlig hatt kniven på strupen lenge. Hver kamp har vært som en cupfinale, sier Hetlevik.

Også i fjor var Hetlevik og Lysekloster involvert i et ellevilt opprykksdrama. Da røk opprykket på målforskjell. Det kan bli like små marginer denne gangen.

– Å være med på noe sånt er veldig lærerikt. Det er små detaljer som avgjør, og vi har ekstremt respekt for de marginene som regjerer i hver kamp. Ett mål kan avgjøre alt. Men så gjelder det også balansere dette, og sørge for at det ikke blir en stressfaktor, sier den tidligere Nest-Sotra-treneren.

Mens Lysekloster har vært klare på at de skal opp, er FK Fyllingsdalen ikke like desperate.

– Blir stresset om vi rykker opp

– Målsettingen før sesongen var at vi skulle være med å kjempe i toppen helt inn – at vi skulle ha noe å spille for hele høsten. Sånn sett har vi nådd det målet. Vi har lyst til å rykke opp, men det er ingen krise om vi ikke klarer det, sier Hiep Tran og legger til:

– Vi som er involvert i sport har et sterkt ønske om å rykke opp nå, men det spørs om vi er rustet for det økonomisk og administrativt. Jeg tror det er noen i ledelsen som nok blir litt stresset om vi skulle klare det, sier Tran og ler.

Hva så med Lysekloster og Hetlevik? Hva om opprykket skulle ryke for andre gang på rad?

– Selv om vi lever oss inn i det korte perspektivet, så må vi se større på det også. Vi kan ikke bli styrt av at det kan bli det vi vil kalle en mislykket sesong. Jeg har jævlig lyst på det opprykket, og jobber døgnet rundt for å få det til. Om vi ikke klarer det, vil det være ekstremt skuffende, men da må vi bare jobbe enda hardere for å få det til neste gang, sier Hetlevik.

 

Kommentarer til denne saken