Se toppkampen på BA: Gir Lysekloster favorittstempelet

  Sotra-trener Tommy Knarvik setter presset over på Lysekloster før toppoppgjøret i 3. divisjon avd. 4.

  Artikkelen er over 1 år gammel

  Før toppkampen i 3.divisjon legger Tommy Knarvik og Sotra presset over på Lysekloster.

  DEL

  Lysekloster ble før sesongen lansert som den klare opprykkskandidaten i 3. divisjon avdeling 04, både av dem selv og de andre klubbene.

  Nå er det Sotra som leder tabellen med tre poeng foran nettopp Lysekloster. Det er en situasjon Sotra-trener Tommy Knarvik gleder seg stort over, uten å ta av:

  – Det er veldig kjekt, det er jo en del av målene våre. Men vi er ydmyk og rolig i forhold til det. Det er tidlig og vi skal gjennom mange tøffe kamper fremover, så her er det bare å ha tungen beint i munnen og ha fokus på arbeidsoppgaver, sier han.

  Toppkampen sendes live på BA.no og Tommy Knarvik tror seerne vil få servert en god forestilling:

  – Jeg håper det blir en severdig fotballkamp mellom to gode fotballag. Vi vet at Lysekloster er en stor favoritt, både før sesongen og til dette oppgjøret. For vår egen del handler det om å gjøre en god kamp og en god prestasjon, så håper jeg at det kan være godt nok til at vi får med oss noe, sier han.

  Håkon Moldeklev kom fra nettopp Lysekloster i fjor sommer. Også kapteinen hos Sotra legger presset over på gamleklubben:

  – Det er vel Lysekloster som er tippet opp, så de får favorittstempelet her. Men vi har gode sjanser, så dette skal vi klare.

  – Ligger dere på toppen av tabellen etter kampen også?

  – Det gjør vi, kommer det kontant fra Moldeklev.

  Da må Sotra unngå tap i toppkampen, for med uavgjort vil laget fremdeles toppe tabellen. I hvert fall frem til onsdag, da Lysekloster spiller sin hengekamp mot Sogndal 2.

  Munkene ligger nemlig bare tre poeng bak Sotra på tabellen. Med bedre målforskjell vil Lysekloster med seier mot Sotra gå til topps i 3. divisjon avdeling 04.

  Kommer for å dominere

  Trener Ruben Hetlevik roser motstanderen før toppkampen på Straume stadion:

  – Jeg er ikke overrasket over at Sotra har åpnet sesongen så bra som de har gjort. De har like gode forutsetninger for å lykkes som oss, og mange andre i denne avdelingen.

  Lysekloster kommer ikke til Sotra for å ligge bakpå, men lover å være offensive:

  – Vi drar til Sotra for å angripe og dominere kampen. Det har nok Sotra også planer om å gjøre, så det kan bli en morsom kamp, sier Hetlevik.

  Lysekloster har vært spesielt gode på hjemmebane denne sesongen, hvor det har blitt tre seire og 16-1 i målforskjell. På bortebane har munkene ikke imponert like mye og står med 2-1-1 og 4-4 i målforskjell:

  – Vi har akkurat fått full tropp, så nå begynner det å ligne på noe. Vi har hatt litt skadeproblemer i starten, så vi har ikke helt klart å komme opp på det nivået vi ønsker å være på, sier Hetlevik.

  I forrige serierunde smadret Lysekloster en annen opprykkskandidat, Brodd, 5-1 på hjemmebane.

  – Var det et varsku til de andre lagene, Hetlevik?

  – Ja, det kan du sikkert kalle det. Det kan se ut som vi er i ferd med å få etablert en formtopp. Når vi det toppnivået vi mener vi har, så skal de andre lagene få problemer med å stoppe oss, sier Hetlevik, som før sesongen hadde null problemer med å kalle eget lag for soleklare opprykksfavoritter i 3. divisjon avdeling 4.

  Herrem skadet

  Kristoffer Stava ligger på 3. plass på toppscoringslisten i 3. div avd. 04 med sine seks scoringer. Ivar Mykkeltvedt står oppført med hele syv målgivende pasninger.

  Sotra må klare seg uten Ole Thomas Herrem (ankel),  som dermed mister kampen mot gamleklubben. Bendik Kristoffersen (lyske) og Maxemilian Eide (langtidsskadet) er også skadet.

  Carl-Henrik Refvik har signert for Sotra denne uken. Den tidligere Vidar- og Viking-spilleren har denne våren prioritert studier og spilt for BI Bergen i 6. divisjon.

  Vladan Radojkic og Martin Pedersen står begge med fire scoringer for Lysekloster og er mestscorende for Lysekloster.

  Truls Hovland har vært ute med skade siden oppgjøret mot Viking 2 i april.

  André Matos står oppført med tre gule kort og mister kampen mot Sogndal 2 om han pådrar seg gult kort også mot Sotra.

  Sotra – Lysekloster har avspark på Straume lørdag 9. juni klokken 16.00 og vises live på BA.no

  Andre kamper i avdelingen lørdag: Tertnes spiller borte mot Brodd (15.00), Fyllingen tar i mot Vardeneset (15.00) og Fana reiser til Stord (16.00).

  FAKTA


  Sindre Haarberg - Brodd - 8 mål

  Steffen Klemetsen Jakobsen – Vardeneset – 7 mål

  Henrik Udahl – Fana – 6 mål

  Kristoffer Stava  - Sotra – 6 mål

  Thomas Klemetsen Jakobsen - Viking 2 – 5 mål

  Sigurd Hauso Haugen – Sogndal 2 – 4 mål

  Tommy Gaustad – Tertnes – 4 mål

  Martin Pedersen – Lysekloster – 4 mål

  Vegard Savland - Førde – 4 mål

  Vladan Radojkic – Lysekloster – 4 mål 

  Artikkeltags