– Jeg tenkte at noen er drept

Erik Andersen.

Erik Andersen.

Artikkelen er over 10 år gammel

Datteren til Erik Andersen forklarte seg i Follo tingrett i dag.

DEL

27-åringen fortalte om dagen da faren ble pågrepet og kalte det «et kjempesjokk» den dagen politiet kom og pågrep faren hennes.

– Jeg husker veldig godt den dagen i januar i 2008. Jeg var på vei til barnehagen med min sønn, og hadde med meg min yngste datter på nesten ett år. Jeg satte meg i bilen, da kom to politibiler og parkerte helt inntil bilen min, fortalte hun i retten.

– De presenterte seg og ville følge meg til barnehagen før vi skulle på politistasjonen. Jeg fikk ikke vite noen ting. Jeg tenkte at noen er drept, noen har dødd i en bilulykke, jeg ble veldig skremt, sier hun.

Hun beskrev forholdet til faren som «et godt forhold» og beskrev seg selv som en «pappajente».

– Først på vei til politistasjonen fikk jeg vite noe. Det var et kjempesmell i fjeset fra første stund. Jeg fikk det inntrykket at det verste en mann kan gjøre mot barn, det hadde min far gjort, fortalte datteren.

Datteren har imidlertid ikke brutt kontakten med faren, men er jevnlig på besøk i Ila fengsel.

– Jeg ba ham legge kortene på bordet. Jeg vil han skal bli dømt for det han har gjort, sa kvinnen.

I retten skildret hun en oppvekst som var travel og fylt av aktiviteter, men med en god far som var snill og populær blant vennene. At han i samme tidsrom også skal ha begått overgrep mot små gutter har hun ingen forståelse for.

– Den siden av ham, som han har blitt tatt for, kjenner jeg ikke i det hele tatt, sa datteren, som fortalte at faren var blitt langt åpnere og at han viste mer følelser etter at han ble fengslet.

Fremdeles har datteren full tillit til faren og sier hun ikke vil nøle med å la ham sitte barnevakt for barna sine.

Artikkeltags