Gå til sidens hovedinnhold

Lorentzen og Lunde Pedersen vil føre norsk skøytesport tilbake til rampelyset

Artikkelen er over 1 år gammel

EM enkeltdistanser til helgen kan løfte skøyteessene Håvard Holmefjord Lorentzen og Sverre Lunde Pedersen ut fra skyggen igjen.

Norsk skøytesport har levd i skyggen av andre vinteridretter så langt i sesongen. Mens norske triumfer har florert i langrenn, hopp og alpint, har skøyteløperne ikke vært nærheten av seierspallen med unntak av en lagtempo i verdenscupen denne sesongen.

Håvard Holmefjord Lorentzen har en 8.-plass som beste plassering. OL-mesteren fra 2018 (500 meter) har utenom det slitt med å være blant verdens 16 beste sprintere, og han har sågar vært en tur innom B-gruppen.

– Vi har vært litt bortskjemte i tidligere sesonger, og jeg skal innrømme at det har gått litt trått så langt. Men vi har hatt noen skader hos noen av de beste, forklarer skøytefolkets sportssjef Lasse Sætre til NTB.

Trent på EM-isen

Lorentzen har vært hjemme i romjulen og dro deretter tidlig ned til Heerenveen, der EM går kommende helg, for å få noen gode økter på rask is.

Sverre Lunde Pedersen har slitt med ettervirkningene av fallet han hadde på sykkel i slutten av september. Han fikk en liten opptur i japanske Nagano, der han gikk en god 5000 meter i B-gruppen. Tiden 6.19,68 hadde vært helt i nærheten av en pallplass i A-gruppen.

Les også

Mangler svar på problemene, men fikk opptur

Fana-løperen har vært på en liten høydetrening i italienske Collalbo som oppladning til EM enkeltdistanser.

Ved siden av dårlige norske prestasjoner har det også vært tidvis laber oppslutning om verdenscupløpene på TV. NENT Group og Viasat4 har overtatt rettighetene fra NRK og hadde ved en anledning seertall så lave som 9000.

– Vi er fornøyd med sendingene de har presentert, men det er bare at vi ikke har prestert. Vi håper at det skal bli litt bedre når andre vinteridretter også kommer på samme kanal neste sesong. Utfordringen vår er likevel at vi må levere ute på isen, sier Sætre.

Bøkko tilbake

På kvinnesiden har både Hege Bøkko og Ida Njåtun slitt med form og motivasjon. Begge gikk uttaksløpene til EM og har fått tilbake ny glød og inspirasjon.

– Hege hadde en liten tenkepause, men var tilbake til uttaksløpene og skal gå 500 og 1000 i EM. Ida leverte bra tider i Vikingskipet i helgen, og hun skal også gå 500 og 1000 meter i EM ved siden av 1500 meter, sier Sætre.

Les også

– Nå er det mulig å være en kul kis på ski

Kommentarer til denne saken