– Familien hadde regnet med at jeg forsvant til verdenscup i Nederland og Canada før jul, og hadde bestilt tur til Gran Canaria. Nå hiver jeg meg med, ler Sverre Lunde Pedersen.

Allerede etter NM for to uker siden, fortalte Sverre Lunde Pedersen i BA om at han er langt etter skjema, og trenger å bygge seg opp etter sykkelulykken i 2021 og hardkjøret for å nå OL. Beijing ble en kjempesuksess, med gull på lagtempo, men det kostet.

Nå har osingen bestemt seg for å trene alternativt frem mot jul, noe NRK meldte mandag.

Ikke til Heerenveen

30-åringen gikk 5000 meter og lagtempo i verdenscupåpningen i Stavanger i helgen, men blir ikke å se i nederlandske Hereenveen denne uken. Han står også over verdenscuprunden i Heerenveen og de to verdenscuprundene i Calgary i desember, bekrefter han overfor BA.

Dermed går han også glipp av EM på hjemmebane i starten av januar.

Det var en godt fornøyd Lunde Pedersen som snakket med BA etter åpningsdistansen i verdenscupen for hans del i år, lagtempoen i Stavanger fredag. Men på 5000-meteren lørdag hang ikke kroppen med i det hele tatt.

– Hodet var klart for å prestere, men fysisk ble det tungt allerede etter 4-5 runder, sier han til BA.

– Kroppen strittet imot, så etterpå måtte jeg ta en en prat med lagledelsen. Jeg mener det er rett for meg å ta noen grep allerede nå. Jeg kunne jo gått videre de neste ukene og håpet at det løsnet, men det føles ikke som noen god plan, sier han.

Skal forsvinne litt

I stedet blir det grunntrening frem til jul, for å finne formen inn mot sesongens store mål, VM enkeltdistanser i mars. Noe av treningen får han altså tatt med familien tett rundt seg på Gran Canaria. De reiser ned i slutten av november.

– Jeg har hatt en del sykdom inn mot sesongstarten. Man kan sikkert si at jeg burde avpasset trening og restitusjon bedre, men på høsten tenker man alltid at man trenger et par løp i kroppen før man kan vurdere formen.

– Konklusjonen i år er at jeg er veldig langt unna der jeg ønsker å være. Derfor føles det mest riktig å tenke alternativt, forklarer han.

– Jeg har vært i «gamet» lenge, dette er min 14. sesong i verdenscupen. Slik situasjonen er nå kjennes det ikke som at jeg bare kan jobbe på videre som vanlig og vente på at det løsner, sier Lunde Pedersen.

– Jeg trenger noe som motiverer meg. Det å gjøre noe annerledes for å komme sterkere tilbake, virker på meg som det rette. Så nå «forsvinner jeg litt», så får vi snakkes over jul, sier den joviale osingen til BA.