– Det er kjempekult for klubben, men det er jo aller størst for spilleren selv, sier Lysekloster-trener Ruben Hetlevik.

– Dette er en spiller med store ambisjoner om å nå langt, og dette er veldig inspirerende for ham, legger han til.

Filippinene er ikke akkurat en fotballstormakt, men med cirka 110 millioner innbyggere, har de mange fotballspillere å ta av.

– Jeg er veldig takknemlig og velsignet av å få bli tatt ut, og jeg gleder meg virkelig til å kunne spille med flagget på brystet, skriver 20-åringen i en SMS til BA.

Han ble også tatt ut på A-landslaget til øystaten sommeren 2021, da som Molde-spiller.

Beskjeden dribleving

Den kjappe driblevingen, som har kamper for Norges G15-lag, er usedvanlig beskjeden før han reiser på en aldri så liten verdensturne. 23. mars venter Kuwait i Kuwait, før ferden går videre til Qatar hvor Jordan er motstander.

– Jeg vil helst ligge litt lavt i terrenget og først og fremst ha fokus på jobben som skal gjøres før jeg eventuelt gjør meg benevnt i media, forklarer den ordknappe 3. divisjonsspilleren.

Tidligere Molde-talent

Fagerlie er født i Filippinene, men oppvokst i Molde. Her gikk han også gradene i Molde Fotballklubb, men han fikk aldri sjansen på Moldes sterke A-lag. I fjor gikk derfor turen til Bergen og hardtsatsende Lysekloster.

– Jeg har gjennom årenes løp hatt litt kontakt med hans agent, og det var sånn at han ble tilgjengelig for oss. Han var litt uheldig med skader og fikk ikke de prøvespillene han fortjente. Til slutt klarte vi å overbevise ham om å komme til oss. Det tror jeg har vært til det beste for begge parter, sier Hetlevik.

Nylig forlenger Fagerlie også kontrakten til å gjelde ut 2023.

– Planen min er at vi skal hjelpe han videre opp i systemet. Nå får han ett år med mye spilletid, hvor han får muligheten til å dominere og skaffe de målpoengene som gjør at han får muligheten på et høyere nivå, sier Hetlevik.

– Men for å bli klar for det må han jobbe med fysikken og sine defensive egenskaper. Han må bli mer komplett, legger han kjapt til.

Selv om Hetlevik synes det er veldig spesielt at lille Lysekloster kan skilte med en A-landslagsspiller, er det faktisk ikke første gang.

– I 2018 spilte Hassan Rahmani for oss da han ble tatt ut på det afghanske landslaget, påpeker en stolt trener.