Spill av Fotballpreik i vinduet nederst.

– Nei, jeg sa til Rune Soltvedt at de ville signalisere mye sterkere at de ville satse på David hvis de ga ham proffkontrakt. Jeg sa nok også at de ikke ville angre. Jeg så helt fra tidlig av at han hadde det i seg, sier Mathias Macody Lund, som trente unggutten og Bergen Nord fra 5.- til 3. divisjon før han måtte slippe ham sommeren 2019.

Da Brann søndag sikret kvalikbilletten som kan gi eliteseriespill neste sesong, var det med nå 19 år gamle David Møller Wolfe i hovedrollen. Venstrebacken la opp til 1-0 og scoret selv 2-0 på lekreste vis. Brann vant 2-1, og fikk en ny sjanse til overlevelse gjennom onsdagens neglebiter mot Jerv.

«Disse tuller ikke»

Der får Wolfe garantert ny tillit på venstrebacken. Men det er ikke sikkert vi hadde fått noen ny Brann-helt – eller et herrelag i eliteserien i 2022 – uten Macody Lund. Som nå er Offsiden-spaltist i BA, og som altså tok en liten fight med Branns daværende sportssjef Rune Soltvedt.

– Hehe, det stemmer, det der. Vi hadde jo lagt merke til Wolfe, og følte oss sikre på at han var en gutt å satse på. Men vi bestemte oss først for å gi ham proffkontrakt da «Macodyen» trykket på. Da han sa sin mening, tenkte vi at «okei, disse tuller ikke», ler Soltvedt.

– Det er mange nok som snakker opp sin egen spiller, men det var tydelig at Bergen Nord mente alvor. Så proffkontrakten kom både på grunn av deres meninger, og at vi selv ble så imponert av David. Ikke minst av hodet hans, sier Soltvedt til BA.

Wolfes hode

Branns gamle sportssjef er for tiden «fulltids bestefar på jobbjakt», og har selvsagt fulgt nøye med på Branns kamp for tilværelsen. Han er i likhet med Macody langt fra overrasket over at Wolfe har slått gjennom.

– Når vi ser etter talenter (Soltvedt snakker fortsatt i «vi-form» om Brann...) så treffer vi en masse ungdommer med glimrende ferdigheter. Men for å bli en toppspiller må du ha alt på plass, og da ikke minst det mentale. Det har så definitivt David. Han er en veldig reflektert gutt som er klar over at det tar tid og mye arbeid å bli god, og som tar konsekvensen av det. Vi sikret oss ham da han var 17, men visste at han måtte gå en runde og to før han var klar for A-laget. Det visste han selv også, og han gjorde jobben – blant annet på utlån i Åsane, påpeker den gamle sportssjefen.

Re-signerte heltene

Etter at Wolfe slet og ganske raskt havnet på benken i den fryktelige våresesongen til Brann, kom det en sommer med sykdom. Han var tre ganger innlagt på sykehus etter komplikasjoner ved en test for hjernehinnebetennelse. Men etter at Ruben Kristiansen ble skadet for en drøy måned siden, har han grepet sjansen. I likhet med et par andre unggutter.

– Det var jo fantastisk å se et lag av bergensere på banen søndag, stråler Soltvedt.

– Jeg tenkte faktisk på det da jeg så kampen mot Sarpsborg, at noe av det jeg er mest fornøyd med at jeg fikk gjort før jeg var ferdig i Brann, var å re-signere Aune Heggebø og Wolfe, sier han.app ham til Brann. Men først etter å ha overtalt daværende sportssjef på Stadion, Rune Soltvedt, til å gi Salhus-gutten proffkontrakt.

– Først ville Brann ha ham på amatørkontrakt, men jeg sa at de ville signalisere mer alvor om de tok ham på proffkontrakt. Rune Soltvedt sa seg til slutt enig, og det er ikke overraskende for meg at David slår til nå. Han har det i seg, sier Macody.

Og hva så med onsdagens kamp? For dette er jo ikke over ennå! Vi tar analysen på gjerrige Jerv!