Gå til sidens hovedinnhold

Magesjau før avgjørende EM-kamp

Artikkelen er over 2 år gammel

Før den avgjørende og BA-sendte EM-kvalifiseringskampen i volleyball mot Hviterussland onsdag kveld, har det norske herrelandslaget vært utslått med magesjau.

– Siden helgen har over halvparten av spillerne lagt utslått med magesjau. Det er trolig noe vi tok med oss fra maten fra Georgia, sier en av to Viking-spillere på landslaget, Kristian Morken Bjelland til BA.

Norge var altså i Georgia i helgen og slo østeuropeerne 3-0. Dermed kan de ta seg til EM om de vinner dagens hjemmekamp mot Hviterussland med 3–0 eller 3-1, vel å merke hvis et par andre resultater i andre grupper går Norges vei.

Spillere isolert

Men det har altså langt fra vært noen optimal oppladning til dagens kamp.

– Folk har kastet opp og hatt hyppige toalettbesøk de siste døgnene, og forberedelsestreningene har vært med de spillerne som har vært friske. De syke har blitt isolert på hotellet. Jeg fikk kjenne det første dagen, men er fin igjen nå og trente to økter tirsdag. Så får vi håpe på at ikke flere nye spillere blir syke. Tre nye ble syke natt til tirsdag, forteller Bjelland.

Se kampene på BA.no

Men selv er han altså «oppe og går» igjen, det samme er den andre bergenseren på laget, Kåre Helvik Morken. Norges beste opplegger la i vår opp, men lot seg lokke tilbake av sjansen for å nå EM.

– Ja, og jeg mener vi kan klare det. Hviterussland er på papiret et noe bedre lag enn oss, men spiller vi opp mot vårt beste – eller i hvert fall 90 prosent, så har vi en god sjanse, sier Morken til BA.

– Det viktigste blir å presse dem skikkelig på serven, og så være gode og disiplinerte i blokk og forvar. Da kan det gå, sier han.

– Kåre har vært glimrende for oss i de siste kampene, men jeg hadde heller ikke forventet noe annet, skryter landslagssjef Tore Aleksandersen.

BA.no sender både herrenes kamp kl. 20 onsdag, og damenes kamp mot Ukraina kl. 17.