Sjelden ser du en så enkel, gjennomført og magisk familieforestilling som «Klovneskrekk». Klovn og trapesartist Vibeke Flesland Havre tar deg med inn i et lite klovneunivers sammen med trekkspillmusiker Almir Meskovic. Hun tok seg til og med tid til å dra smårollingene inn i forestillingen der hun håndhilste på publikum.

To- og treåringer fra Tiriltoppen barnehage satt musestille mens klovnen Lille ble vekket opp av sine drømmer om å fly. De fulgte nøye med der Lille engstelig sirklet rundt trapesen som kunne gjøre drømmen til virkelighet. Det er ikke så greit å ha høydeskrekk når du vil fly.

Vilter musikk

Det fine var at musikken både ga næring til drømmene og puffet Lille noen steg fremover. Bevegelser ble til lengtende og viltre trekkspilltoner, fra franske og østeuropeiske stemninger til «Humlens flukt». Og skyggeteater smeltet sammen med sirkuskunster.

Snart var både skumle lyder og høydeskrekk glemt. Vibeke Flesland Havre sørget for en forrykende klovnefinale i trapesen, både opp ned og i svev gjennom luften. Der og da ble nye drømmer skapt.

«Jeg likte den», utbrøt en smilende liten kar på tredje rad. Bergensskuespiller Vibeke Flesland Havre hadde barna i sin hule hånd. Med få virkemidler skapte hun undring og magi på scenen, og fikk oss til å tro at redsler kan overvinnes. Samtidig ga musikeren Almir Meskovic klovnehistorien puls og driv.

Måtte sjarmerende «Klovneskrekk» få et langt liv på små scener rundt om.