4-0 på Fosshaugane - vår gamle marerittbane! Nå har vi faktisk tre strake seire i obligatoriske kamper der, og fem på rad uten tap. Før denne rekken hadde vi seks strake kamper med tap på den banen. Endelig har vi begynt å prestere i Sogndal, slik vi ut fra klubbenes respektive størrelser alltid burde gjort!

Det var en meget underholdende og hendelsesrik kamp i haugene over fjordarmen. For selv om Brann absolutt var best, så hang Sogndal noenlunde med og fikk sine muligheter. De svart-hvite fra fruktbygden klarte imidlertid ikke å lure verken Brann-keeper Mathias Dyngeland eller kampleder Mathias Støfringshaug. Dermed ble de stående uten mål, men kampen kunne like godt endt 6-2 eller 6-3 til Brann.

Fotballforestillingen mellom fjord og fjell ble en fantastisk firemåls-fest for fenomenale Brann. En av årets beste kamper av oss. OBOS-gjestespillet i 2022 er og blir et eventyr, og dette var en av de absolutt bedre kampene rødtrøyene har gjennomført i år. Selv om det skal sies at fruktbøndene kom til litt vel mange farlige sjanser. Men de fleste av dem kom riktignok da vi hadde noenlunde kontroll på de tre poengene. Nå er vi bare ni poeng fra å være garantert opprykk.

En kort briefing på rekordstatus:

* Vi har nå 11 strake borteseire i serien og 13 strake borteseire i obligatoriske kamper. Begge deler forbedring av klubbrekordene.

* Vi har nå 23 strake seriekamper uten tap, 24 strake obligatoriske kamper uten tap, tretten strake bortekamper i serien uten tap, elleve strake borteseire i serien - og tretten strake seire (og uten tap) i obligatoriske bortekamper. Alt sammen forbedring av klubbrekordene.

* 57 poeng, 62 mål og 51 plussmål er det beste vi har klart etter 21 kamper noen sesonger.

* 33 bortepoeng, 37 bortemål og 30 borte-plussmål, er det beste vi har klart etter 21 kamper noen sesonger.

* For 1.divisjons-sesongenes første 21 runder er våre 57 poeng det meste noen har hatt på 27 år, våre 62 mål det meste noen har hatt på 30 år, våre 11 baklengs det minste noen har hatt på 27 år - og våre 51 plussmål det beste noen har hatt på minst 34 år.

* For 1.divisjons-sesongenes første 11 bortekamper er både våre 33 poeng, våre 37 mål og våre 30 plussmål det beste noen har hatt i 1. divisjon på minst 34 år.

* Avstanden mellom nummer en og to på tabellen etter 21 runder har ikke vært så stor i 1. divisjon siden minst 1988.

PS! Grunnen til at jeg skriver "minst 1988/ minst 34 år" er at runde-for-runde-tabeller før 1991 i 1. divisjon er vanskelige å oppdrive. Men i 1989 og 1990 spilte lagene nettopp 11 bortekamper hver og de endelige bortetabellene er tilgjengelige.

Kampen:

Kun seks-syv sekunder tok det før vi kom til vår første sjanse: Vi gikk rett i angrep fra avspark, men Aune Heggebøs avslutning fra åtte meters noe skrått hold gikk rett på Sogndal-keeper Renze Fij.

Og Brann var helt i hundre i starten. Allerede etter 157 sekunder hadde vi kommet til tre sjanser eller farligheter.

Den aggressive innledningen på kampen ble da også belønnet med scoring etter knapt fem og et halvt minutt da et Mathias Rasmussen-skudd fra sekstenmeteren snek seg inn mellom noen Sogndal-spillere og inn i mål helt nede ved stolpen. 1-0 allerede!

Hjemmelaget våknet litt etter Branns massive start, og kom til noen farligheter før det var gått ti minutter. Men det varte ikke lenge før Brann var tilbake også i den spillemessige føringen.

Etter kvarteret fikk vi et godt langskudd fra Rasmussen, men som Fij fikk slått vekk til corner.

Fem minutter senere yppet sogndølene seg igjen med noen avslutninger fra middels og lang distanse, men uten at det ble virkelig nære mål.

27 minutter var spilt da både Heggebø og Niklas Castro fikk sjansen, men avslutningene fra henholdsvis seks og tolv meter ble blokkert eller blåst høyt over. Også hjemmelaget hadde en avslutning fra femten meter før halvtimen og som Dyngeland reddet greit.

Videre var Heggebø veldig nære på å nå frem på Felix Horn Myhres skudd fra skrått hold etter halvtimen.

2-0 skulle imidlertid komme etter 33 minutter: Myhre gjorde forarbeidet på venstresiden og la på tvers inn til Heggebø som satte ballen under keeper og i mål til 2-0. Nå så det jaggu ut til å gå veien også i denne kampen på det tidligere så fryktede Fosshaugane!

Åtte minutter før pause fikk hjemmelaget en stor sjanse da Valdimar Ingimundaron stjal ballen fra Ruben Kristiansen på midten, kom seg løs fra Brann-forsvaret og alene med Dyngeland, men sistnevnte reddet utrolig nok avslutningen.

Tre minutter senere headet Myhre like utenfor i en frisparksituasjon.

Lagene gikk til pause med 2-0 til Brann etter en meget hendelsesrik omgang som like gjerne kunne endt med 3-1 eller 4-2 til Brann. Hele 12-6 til Brann i angrep med avslutninger i feltet, altså 18 slike totalt på en omgang, er sjelden kost.

Etter et par minutter av andre omgang hadde David Wolfe et pent dribleraid, men angrepet ble avsluttet med at Castro ikke fikk skikkelig treff fra ni-ti meter når ballen kom litt brått på ham - og ballen rullet like utenfor.

Fem minutter etter pause ble kampen strengt tatt avgjort i vår favør: Brann startet angrepet på høyde med egen sekstenmeter og det hele endte med at Castro ga ut til Myhre på venstresiden før sistnevnte satte ballen rett oppe i det nærmeste hjørnet fra elleve meters skrått hold. 3-0 altså, etter et pent angrep. Nå kom vi til å vinne også her!

Vi tok helt over og kom nå til farligheter på løpende bånd.

Atten minutter etter pause kom vårt første bytte: Ole Didrik Blomberg kom inn for Frederik Børsting. Og nettopp nevnte bergenser fikk en mulighet fra spiss vinkel like etter, men som ble reddet "på streken" av Andreas Hoven.

Med drøye 21 minutter igjen, akkurat da vi moret oss med å håne Sogndal-fansen ved å synge "stao no pao, superlag fra Sogndal" for dem etter like hånlige "Sogndal, gi oss en sang!", så satte innbytter Emanuel Grønner ballen i tomt mål etter å ha rundet Dyngeland som var på tur utenfor feltet. Det var da pokker til karma og jinxing! Men etter noen sekunder med svart-hvit målfeiring, konfetti og scoringsmusikk, viste det seg at målet var annullert for hands. Til stor og hånlig jubel for oss tilreisende røde. Ikke engang jinxing og karma slår til i vår disfavør! Og målfeirings-konfettien måtte ryddes opp igjen...

Tre minutter senere burde vi tatt ledelsen da Heggebø fikk muligheten fra åtte meter, men han skjøt rett på keeper. Like etter hadde Castro et langskudd som Sogndals sisteskanse måtte slå vekk.

Med fjorten minutter igjen kom et dobbeltbytte for vår del: Bård Finne og Vegard Leikvoll Moberg kom inn for Niklas Castro og Aune Heggebø.

De siste elleve minuttene måtte Sogndal spille med ti mann fordi Isaac Twum fikk sitt andre gule kort for ettermiddagen. Det fikk han da han med ulovlige midler stoppet Wolfe som var på full fart over midtbanen.

Ni minutter før slutt hadde vi kommet opp i motsatt målscore av den Sogndal ydmyket oss med på Stadion sist vi var i OBOS; for da stod det nemlig 4-0 til oss. Det skjedde da Finne, som hadde vært på banen i fire og et halvt minutt, trakk innover mot midten og avsluttet i motsatt retning av den han løp i. Ballen trillet inn via stolpen fra åtte meters hold. Sifrene begynte å bli meget pene nå!

Med drøye fem minutter igjen kom Jonas Torsvik og Isak Hjorteseth inn for David Wolfe og Mathias Rasmussen.

Hjemmelaget fikk en stor sjanse to minutter før slutt da Grønner ble spilt igjennom alene med Dyngeland, men sistnevnte kom vinnende ut også av den duellen.

Tre minutter på overtid kom Blomberg til en mulighet fra nesten død vinkel, men avslutningen gikk rett i keeper og til corner.

Etter å ha beleiret Sogndals sekstenmeter de siste minuttene, blåste dommeren av og lekre 4-0 ble sluttresultatet i favør Brann i en fest av en forestilling.


Supporterne: Vi var offisielt 800 Brann-supportere på Fosshaugane. Det var i hvert fall det antall billetter som ble solgt til bortefeltet som ble raskt utsolgt for en stund siden. Mye sang og bra trøkk. Det ble en fest! Endelig et bortefelt med tak over - noe som alltid hjelper på lydnivået. Humor og total ydmykelse av Sogndal-fansen da vi på stillingen 3-0 sang "Stao no pao, superlag fra Sogndal" for dem etter å ha kommet med oppfordringen "Sogndal, gi oss en sang!". Gamle slagere som "Åaaa Eirik Bakke, kjør over pakket!" og "Kem faen é Tore André - for vi har Kjetil Løvvik" dukket også opp. Både Bakke og Tore André Flo har som kjent vært i Brann. Det ble total utklassing på tribunene. Ikke bare i lyd, men også når det gjaldt tifo. Ble liksom ikke det samme med hjemmelagets A4-ark fra printeren på den videregående skolen.

Slik rykker vi opp: (Situasjonen før mandagens kamper) Uansett hva de andre lagene finner på av resultater på slutten, trenger Brann kun ni poeng til for å være 100 % sikre på opprykk. Det får vi altså med 3-0-6, 2-3-4, 1-6-2 eller 0-9-0 på slutten. Da kan kun Ranheim passere oss.

Slik vinner vi divisjonen: (Situasjonen før Ranheims kamp mandag)

nå ->

Brann

57 p

|

Ranheim

38 p

21.r.|

Bryne h

3 p

22.r.

Ranheim h

0 p

|

Brann b

3 p

23.r.

Åsane b

0 p

|

Grorud b

3 p

24.r.

Grorud h

3 p

|

Åsane h

3 p

25.r.

Ulf b

0 p

|

Sogndal b

3 p

26.r.

Stjørd. h

3 p

|

Ulf h

1 p

27.r.

Mjønd. b

0 p

|

Kongs. h

3 p

28.r.

Skeid h

3 p

|

Stabæk b

3 p

29.r.

Fredriks. b

0 p

|

Raufoss h

3 p

30.r.

KFUM h

0 p

|

Start b

3 p

TOTALT:


66 p

|


66 p

Fra nå:

3-0-6


|

9-1-0


Ingen andre lag kan oppnå 66 poeng, så 66 poeng vil altså uansett holde til å bli minst nummer to og rykke opp.

Budsjettet forutsetter altså at vi slår Ranheim på målforskjell. Hvis Branns tre seire blir på ett mål hver, mens de seks tapene blir på tre mål hver, ender vi opp med 36 plussmål. Hvis åtte av Ranheims ni seire blir på tre mål, mens én blir på to mål, ender de opp med 35 plussmål.

Slik rykker vi opp mot Åsane 3. september:

(Situasjonen før mandagens kamper)

nå ->

BRANN

57 p

|

KFUM

35 p

|

ULF

37 p

|

STAB.

37 p

21.r.|

FFK h

3 p

||22.r.

Ran. h

3 p

|

Ske. b

0 p

|

Mjø. b

1 p

|

KIL b

1 p

Etter 22.r.
60 p

38 p

38 p

38 p
Kan da max få:62 p

62 p

62 p

23.r.

Åsa. b

3 p

|||Etter Åsane b:


63 p

|||Går disse resultatene inn, spiller det ingen rolle hva Ranheim (38 p nå med 10 kamper igjen) gjør på slutten da vi naturligvis tåler ett lag foran oss i opprykkskampen.

Siden Brann spiller mot Åsane før de andre kampene den runden går (den har jo blitt flyttet til lørdag), må de nødvendige poengtapene til de andre lagene komme før den 23. runden.

-

Rim og regler:


Fosshaugane, Sogndal

det var oppgaven i helgen

Et Sogndal som er opp og ned,

men ikke helt på felgen

Og tusen røde fans

var satt på busser, bil og tog

Nei tog var kanskje feil,

men det var sikkert båter og

*

Vi stormet rett i angrep,

dominerte i fra start

Vi kjørte over vertene,

med angrepslyst og fart

Kun fem minutt var gått

så var det ledelse til oss

Og Rasmussen var målscorer

Vi hadde kastet loss

*

Og like etter halvtimen

kom jaggu nummer to

At Sogndal kunne slå oss

kunne ingen lenger tro

Vi hadde full kontroll

og ut i andre kom det tredje

Og Felix scoret det

Det var en ganske lekker greie

*

Og fikk Sogndal målet sitt,

nei det ble annullert!

Og da ble selvsagt Sogndal

bare mer og mer frustrert

Twum fikk se det røde

Da kom Finne med det fjerde

I OBOS har nok Brann

nå blitt så altfor altfor svære

*

For 4-0, det ble det,

det ble Brann-fest, det ble show

slutten hjalp vi Sogndal

med å synge "Stao no pao"

Det blir jo altfor enkelt

For man blir jo knapt nok sliten

Men tjue-tjuetre

da er vi oppe i Eliten!

*

-

STATISTIKKBONANZA:


Seire på rad:

* Vi har nå syv seire på rad i serien. Sist vi ikke vant en seriekamp var da vi spilte 1-1 mot Stabæk på Stadion 10. juli. Vi har dermed vunnet 16 av de siste 17 seriekampene (16-1-0).

* Borte: Dette var vår 11. strake borteseier i serien. Sist vi ikke vant en seriekamp borte var da vi spilte 2-2 mot Glimt i Bodø 5. desember. Den gamle klubbrekorden på åtte ble satt i 1956-1957.

* Borte: I obligatoriske kamper var dette vår 13. strake borteseier. Dette er klubbrekord i tiden det har vært spilt nasjonal serie (f.o.m. 1948). Sist vi ikke vant borte var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Vår gamle klubbrekord var på åtte i 1984 og 1999.

Kamper uten tap:

* Dette var vår 23. strake seriekamp uten tap (19-4-0). Sist vi tapte en seriekamp var da det ble 0-1 for Molde på Stadion 28. november. 23 strake seriekamper uten tap er forbedring av klubbrekorden vi satte sist. Den gamle var fra september 1981 til august 1982 med 21 strake (15-6-0). Da er ikke kvalik regnet som seriekamper. Seks av kampene den gang (4-2-0) var i den øverste divisjonen.

* Dette var vår 24. strake obligatoriske kamp uten tap (21-3-0). Dette er en forbedring av klubbrekorden. Den gamle var fra oktober 1981 til august 1982 med 21 strake (17-4-0). Heller ikke den gang var noen av kampene på øverste nivå, men én var i kvaliken. Sist vi tapte en tellende kamp var 12. mars da KFUM slo oss 1-0 i Oslo i cupen.

* Dette var vår 21. strake seriekamp uten tap fra starten av sesongen. Den gamle klubbrekorden på 15 var fra nivå to i 1982 (11-4-0). 21 strake seriekamper uten tap fra starten av sesongen har ikke skjedd noe lag i 1. divisjon siden minst 1990.

* Borte: Vi har nå tretten strake bortekamper i serien uten tap (11-2-0). Sist vi tapte en bortekamp i serien var da vi tapte 0-1 for Vålerengen 31. oktober. Den gamle klubbrekorden var fra september 1981 til august 1982 da vi hadde elleve bortekamper i serien uten tap (7-4-0).

* Borte: I obligatoriske bortekamper har vi tretten uten tap (13-0-0). Den gamle klubbrekorden var på elleve (9-2-0) i 1982. Sist vi ikke scoret borte var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen i Oslo 12. mars.

Scoringer:

* Vi har nå 23 strake seriekamper med Brann-scoring. Sist vi ikke scoret i serien var da Molde slo oss 1-0 på Stadion 28. november. Forrige gang vi scoret i så mange strake seriekamper var fra august 2008 til august 2009 da vi hadde 29 strake, som er klubbrekorden.

* Vi har nå scoret i 24 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da KFUM slo oss 1-0 i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange tellende kamper på rad var da vi gjorde det i 30 på rad fra oktober 2008 til august 2009.

* Borte: Dette var vår 13. strake bortekamp i serien der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte i serien var da vi tapte 0-1 for Vålerengen 31. oktober. Forrige gang vi scoret i 13 strake bortekamper i serien var fra september 2018 til september 2019 da vi scoret i 14 strake.

* Borte: Dette var vår 13. strake obligatoriske bortekamp der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte i tellende kamp var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i tretten strake obligatoriske bortekamper var fra september 2018 til juni 2019 da vi også gjorde det i tretten.

Baklengsmål:

* Vi har holdt nullen i to strake seriekamper. Det hadde vi ikke klart siden 15. og 16. serierunde.

* Borte: Dette var første gang siden 5-0 over Raufoss borte 18. juli at vi holdt nullen i en seriekamp borte. I mellomtiden slapp vi inn mål i to bortekamper på rad.

Sesongen så langt:

* Poeng: Vi har nå 57 poeng. Det er ny klubbrekord etter 21 kamper. Den gamle poengrekorden vår etter 21 kamper (omregnet til tre poeng for seier) var 50 poeng på nivå to i 1986. 57 poeng er det meste noe lag har hatt etter 21 kamper i denne divisjonen siden Skeid hadde 58 i 1995. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 79 poeng i 2019. Matematisk ligger vi an til 81,4 poeng denne sesongen. Skal vi få 80 poeng og sette ny poengrekord, tåler vi enten ett tap eller to uavgjorte de siste ni kampene.

- Borte: Vi har nå 33 bortepoeng. Det er ny klubbrekord etter 11 bortekamper. Den gamle poengrekorden vår etter 11 bortekamper (omregnet til tre poeng for seier) var 27 poeng på nivå én i 1999. 33 bortepoeng er det meste noe lag har hatt etter elleve bortekamper i denne divisjonen siden minst 1988. Det nærmeste noen andre har hatt etter det er Moldes 31 i 2007. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Moldes og Ham-Kams 37 poeng i henholdsvis 2007 og 2003. Matematisk ligger vi naturlig nok an til 45 bortepoeng denne sesongen.

* Scoringer: Vi har nå scoret 62 mål. Det er ny klubbrekord etter 21 kamper. Den gamle scoringsrekorden vår etter 21 kamper var 59 på nivå to i 1984. 62 mål er det meste noe lag har hatt etter 21 kamper i denne divisjonen siden Glimt hadde 65 i 1992. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper har Glimt 83 mål i 2017. Matematisk ligger vi an til 88,6 scoringer denne sesongen.

- Borte: Vi har scoret 37 bortemål. Det er ny klubbrekord etter 11 bortekamper. Den gamle scoringsrekorden vår etter 11 bortekamper var 27 på nivå to i 1982, på nivå to i 1984 og på nivå én i 2000. 37 bortemål er det meste noe lag har hatt etter elleve bortekamper i denne divisjonen siden minst 1988. Det nærmeste noen andre har hatt etter det er Lyns 33 i 1996. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams og Godsets 38 mål i henholdsvis 2007 og 2006. Matematisk ligger vi an til 50,5 bortemål denne sesongen.

* Baklengs: Vi har elleve baklengs til nå i år. Det er det minste antall baklengs vi har hatt etter elleve bortekamper siden vi også hadde elleve på nivå to i 1986. 11 baklengs er det minste noe lag har hatt etter 21 kamper i denne divisjonen siden Godset hadde det samme i 1995. Bestenoteringen for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Ham-Kam med 21 fra i fjor. Matematisk ligger vi an til 15,7 baklengs i år.-

- Borte: Vi har syv baklengs borte. Det er det minste antall baklengs vi har hatt etter elleve bortekamper siden nivå to i 1986 da vi også hadde syv. Dette er også klubbrekorden. 7 borte-baklengs etter elleve bortekamper ble faktisk slått av Ham-Kam i fjor da de bare hadde seks!Bestenoteringen for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams åtte fra i fjor. Matematisk ligger vi an til 9,5 borte-baklengs denne sesongen.

* Målforskjell: Vi har 51 plussmål. Det er soleklar ny klubbrekord etter 21 kamper. Den gamle klubbrekorden etter 21 kamper var 34 plussmål på nivå to i 1984 og 1986. 51 plussmål er det meste noen har hatt etter 21 kamper i denne divisjonen siden minst 1988. Det næmeste noen andre har vært etter det er Glimts +46 i 1992. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 51 plussmål (det samme som vi har nå etter 21 runder) fra 2002. Matematisk ligger vi an til 72,9 plussmål denne sesongen.

- Borte: Vi har 30 plussmål borte. Det er soleklar ny klubbrekord etter 11 bortekamper. Den gamle klubbrekorden etter elleve bortekamper var 16 plussmål på nivå to i 1982. 30 plussmål borte etter elleve bortekamper er det beste noe lag har hatt siden minst 1988. Det nærmeste noen andre har vært etter det er Lyns +21 i 1996. Rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams, Mjøndalens og Glimts 18 plussmål i henholdsvis 2021, 2018 og 2017. Matematisk ligger vi an til 40,9 plussmål på bortebane denne sesongen.

Forsprang på tabellen:

* Brann vil etter at 21. runde er fullført på mandag ha mellom 16 og 19 poeng ned til nummer to. Største ledelse nr. 1 tidligere har hatt til nr. 2 etter 21 kamper siden minst 1988, er Glimts 14 poeng ned til Stabæk i 2013. Største sluttabell-margin mellom nummer en og to i de sesongene det har vært spilt 30 runder i 1. divisjon er Glimts 16 poeng ned til Start i 2017.

* Brann vil etter at 21. runde er fullført på mandag ha mellom 19 og 20 poeng ned til nummer tre. Største ledelse nr. 1 tidligere har hatt til nr. 3 etter 21 kamper siden minst 1988, er Moss sine 19 poeng ned til Start på 3. plass i 1997. Største sluttabell-margin mellom nummer en og tre i sesongene det har vært spilt 30 runder i 1. divisjon er Starts 21 poeng ned til Kongsvinger i 2004.

Brann i OBOS 2022 vs Brann i OBOS 2015:Målforskj.

Målforskj.

Poeng

Brann 2022

Etter 21 kamper

62-11

+51

57

Brann 2015

Etter 21 kamper

29-25

+4

36

Brann 2015

Etter 30 kamper

46-35

+11

53


Brann 2022

Etter 11 bortekamper

37-7

+30

33

Brann 2015

Etter 11 bortekamper

11-14

−3

15

Brann 2015

Etter 15 bortekamper

16-18

−2

22

--

Brann innbyrdes mot Sogndal i serien:

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

20

15

3

2

45

16

Sogndal

20

5

4

11

26

33

Totalt

40

20

7

13

71

49

* Dette var vår største borteseier mot Sogndal i obligatorisk kamp noen gang. Den gamle "rekorden" var 4-2 over dem i serien 1994.

* Brann har syv strake seriekamper mot Sogndal uten tap (4-3-0). Sist vi tapte for dem var da de slo oss 4-0 på Stadion 21. juni 2015.

* På Fosshaugane har Brann fire strake seriekamper uten tap (2-2-0). Sist vi tapte der i serien var 20. mai 2014 da de slo oss 2-1. Medregnet cupen har Brann nå fem strake obligatoriske kamper på Fosshaugane uten tap (3-2-0) - hvorav tre strake med seier. Før dette hadde vi seks strake tap der oppe.

* Brann har scoret i de fire siste seriekampene mot Sogndal. Sist vi ikke scoret mot dem var da vi spilte 0-0 på Fosshaugane 1. oktober 2016. På Fosshaugane har vi scoret i de to siste. Sist vi ikke scoret der var da vi spilte 0-0 i 2016.

* Brann hadde før lørdag sluppet inn mål i de tre siste seriekampene mot Sogndal. Forrige gang vi ikke slapp inn mål mot dem var da vi spilte 0-0 på Fosshaugane 1. oktober 2016.

* Brann har bare sluppet inn mål i én av de siste fire bortekampene mot Sogndal i serien. Det var da vi spilte der sist, 20. mai 2017. Da vant vi 3-2.

-

Hendelsene:

00:06 - Brann: Mathias Rasmussen stormer fremover og gir ballen til Aune Heggebø som fra åtte meters noe skrått hold har kun keeper Renze Fij mellom seg og hele målet, men sistnevnte kommer utenfor femmeteren og redder avslutningen.

01:00 - Brann: Niklas Castro slår inn fra venstre, men ballen er akkurat for høy for Heggebø som er like utenfor femmeteren - og akkurat for lang for Frederik Børsting som iler til på bakerste stolpe.

02:37 - Brann: Fra tre meters hold får Heggebø en fot på et innlegg fra høyre, men rett på Fij som redder.

05:24 - 0-1, SCORING BRANN; MATHIAS RASMUSSEN: Felix Horn Myhre har ballen på venstresiden av feltet og sender ut til Sivert Heltne Nilsen som får den noen meter utenfor feltet. Han slår videre til Rasmussen som får ballen på nitten meter og trekker inn mot midten. Presset av Andreas Hoven skyter han fra sekstenmteren. Det lave skuddet er ikke spesielt hardt, men sniker seg mellom Per-Egil Flo og Andreas van der Spa - og inn helt nede ved høyre stolperot.

07:12 - gult kort, Brann: David Wolfe når han legger Ulrik Mathisen i bakken og dermed hindrer enn Sogndal-overgang.

08:02 - Sogndal: Mathias Dyngeland må bokse vekk et innlegg fra Hördur Ingi Gunnarsson.

08:14 - Sogndal: Valdimar Ingimundarson kommer til avslutning fra fem meters nesten død vinkel, men vi får blokkert til corner.

09:09 - Sogndal: Jónatan Ingi Jónsson kommer til avslutning fra tolv meters skrått hold, men Ruben Kristiansen blokkerer.

11:02 - Brann: Myhre sleiver når han forsøker et volleyskudd fra seksten meter.

12:43 - Brann: Castro kommer til avslutning fra femten meter, men det blokkeres i skuddøyeblikket.

15:07 - Brann: Rasmussen skyter fra 25 meters skrått hold. Fij må i full strekk for å slå ballen vekk til corner.

18:21 - Brann: Wolfe legger inn fra venstre og Heggebø får en fot på ballen syv-åtte meter fra mål, men ballen går mer opp enn frem og Fij plukker den enkelt ned.

20:44 - Sogndal: Hjemmelaget får til en avslutning fra tolv-tretten meter skrått hold, men det blokkeres av Fredrik Pallesen Knudsen. Så skyter Mathisen fra 27-28 meter, men Dyngeland er nede ved stolpen og redder uten altfor store problemer.

26:49 - Brann: Sivert legger inn fra venstre, Heggebø demper på låret utenfor femmeteren og avslutter, men det blokkeres. Etter hvert kommer Castro til skudd fra tolv meter, men det går høyt over.

28:10 - Sogndal: Hoven skyter fra tyve meters skrått hold, men det blokkeres.

28:51 - Sogndal: Sondre Ørjasæter skyter fra femten meters noe skrått hold. Det lave skuddet reddes greit av Dyngeland.

30:15 - Brann: Heggebø er centimetere fra å nå frem med en fot når Myhre forsøker seg fra tretten-fjorten meters skrått hold. Ballen triller flere meter utenfor lengste.

33:24 - 0-2, SCORING BRANN; AUNE HEGGEBØ: Myhre lurer av Mathisen ute på venstresiden av feltet og legger på tvers inn til Heggebø som får skutt fra åtte meter. Ballen går under keeper og i mål.

35:10 - Brann: Heggebø kriger seg inn i feltet, men kommer ikke til avslutning. Så han gir ut til Børsting som avslutter fra tolv-tretten meters ganske skrått hold, men det blokkeres til corner.

35:52 - Brann: Castro skyter fra nærmere 30 meter, men det blokkeres ved sekstenmeteren.

36:40 - Sogndal: Ingimundarson stjeler ballen på midten fra Ruben Kristiansen og stormer fremover når han kommer seg løs fra både sistnevnte og Pallesen. Dermed kommer han alene mot Dyngeland som redder hans avslutning fra ti-tolv meters skrått hold.

39:46 - Brann: Myhre kommer til heading fra syv meter når et Rasmussen-frispark fra høyre slås mot bakerste. Den spretter like utenfor venstre stolpe.

41:13 - Brann: Utenfor sekstenmeteren gir en feilvendt Castro ut til Børsting på høyresiden og dansken avslutter fra femten meters skrått hold. Det går høyt over.

42:32 - Sogndal: Dyngeland holder på å gjøre det helt store når han skyter ut rett i Ingimundarson, men ballen går heldigvis langt til side for mål.

44:36 - Sogndal: Ørjasæter kommer til skudd fra vel femten meters skrått hold, men det blokkeres umiddelbart.

45:00 + 1:00: Pause. Vi leder 2-0 etter 12-6 til oss i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

47:16 - Brann: Wolfe med et dribleraid og så et veggspill med Heggebø før ballen havner hos Castro som avslutter fra ni-ti meters hold. Imidlertid kommer ballen litt brått på ham og han får ikke skikkelig dreis på det og ballen triller like utenfor.

48:58 - gult kort, Sogndal: Isaac Twum for en takling på Børsting som skjer i sekundet etter situasjonen de fikk frispark på.

49:58 - 0-3, SCORING BRANN; FELIX HORN MYHRE: Vi vinner ballen på høyde med egen sekstenmeter og angriper. Vel inne på høyresiden av Sogndals banehalvdel sender Rasmussen på tvers over til Castro som får ballen feilvendt 25 meter fra mål. Han snur seg og sender videre til Myhre som kommer på løp på venstresiden. Myhre avslutter fra elleve meters skrått hold og oppe i nærmeste i hjørne.

52:07 - Brann: Wolfe kommer til innlegg fra nesten ved dødlinjen, men Per-Egil Flo står i veien for at ballen enten havner hos Børsting på ti meters hold eller Rasmussen som ville fått ballen helt alene ytterst i sekstenmeteren.

52:18 - Brann: Wolfe skyter fra kanskje fjorten meters ganske skrått hold. Det går en halvmeter over.

54:21 - Brann: Børsting trekker innover og skyter fra fjorten meter skrått hold. Det blokkeres.

56:22 - gult kort, Sogndal: Per-Egil Flo for å felle Castro på full fart mot sekstenmeteren.

57:13 - Brann: Castro med frispark fra skrått hold noen meter utenfor sekstenmeteren. Det går en meter over mål.

59:18 -> bytte Sogndal: Eirik Lereng inn for Hördur Ingi Gunnarsson.

59:38 -> bytte Sogndal: Emanuel Grønner inn for Jónatan Ingi Jónsson.

61:37 - Sogndal: Hoven legger inn fra deres venstreside, men Dyngeland fanger ballen før den når frem til Grønner.

63:28 -> bytte Brann: Ole Didrik Blomberg inn for Frederik Børsting.

65:57 - Brann: Castro sender frem til Blomberg som får veldig spiss vinkel fra siden av femmeteren. Hoven redder "på streken", som det heter.

68:32 - Sogndal: Twum slår langt frem mot Grønner som lurer Dyngeland som er på bærtur utenfor feltet og kan fra fjorten meter sette ballen i tomt mål. Men det annulleres for hands.

71:29 - Brann: Hoven header vekk et innlegg fra Castro, men den klareringen havner rett hos Heggebø som alene får ballen på åtte meter og skyter rett i beina på keeper.

73:04 - Brann: Castro skyter fra skrått hold rett utenfor sekstenmeteren. Keeper slår ballen vekk.

76:25 -> bytte Brann: Bård Finne inn for Niklas Castro.

76:42 -> bytte Brann: Vegard Leikvoll Moberg inn for Aune Heggebø.

78:52 - gul-rødt kort, Sogndal: Isaac Twum får sitt andre gule kort for ettermiddagen når han syv-åtte meter inne på Sogndals halvdel feller Wolfe som er på full fart fremover.

80:51 - 0-4, SCORING BRANN; BÅRD FINNE: Finne kommer fra høyresiden og gir til Sivert. Sistnevnte gir ballen tilbake til førstnevnte som får ballen på tolv meters skrått hold, trekker inn mot midten og avslutter fra åtte meter. Ballen triller inn via stolpen, i motsatt retning enn den han beveget seg i - og i mål.

83:30 - Brann: Moberg spiller igjennom Blomberg, men det avvinkes for offside.

83:54 -> bytte Sogndal: Kristoffer Steinset inn for Alejandro Diaz.

83:59 -> bytte Sogndal: Anders Nord inn for Sondre Ørjasæter.

84:28 -> bytte Brann: Jonas Torsvik inn for David Wolfe.

84:28 -> bytte Brann: Isak Hjorteseth inn for Mathias Rasmussen.

87:37 - Sogndal: Det blir slått frem mot Grønner som kommer alene med Dyngeland, men førstnevntes avslutning fra fjorten meter blir reddet av foten til Dyngeland.

90:00 + 1:24 - Brann: Finne avslutter fra 13-14 meters skrått hold, men det blokkeres umiddelbart.

90:00 + 2:53 - Brann: Blomberg avslutter fra seks meters død vinkel. Det går i keeper til corner.

90:00 + 3:14 - Brann: Myhre kommer seg til innlegg fra dødlinjen, men Fij får en fot på det.

90:00 + 4:18: Kampen er slutt. Vi vinner 4-0 etter 21-7 til oss i antall angrep med avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Sogndal–Brann 0–4 (0–2)

Mål: 0–1: Mathias Rasmussen (05:24), 0–2: Aune Heggebø (33:24), 0–3: Felix Horn Myhre (49:58), 0–4: Bård Finne (80:51)

OBOS-ligaen runde 21. Fosshaugane Campus. Tilskuere: 5259. Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal IL. Rødt kort: Isaac Twum, Sogndal. Gult kort: Per Egil Flo, Sogndal. David Møller Wolfe, Brann

Sogndal (4-4-2): Renze Fij - Hördur Ingi Gunnarsson (Eirik Lereng fra 60.), Andreas van der Spa, Per-Egil Flo, Andreas Hoven - Jónatan Ingi Jónsson (Emanuel Grønner fra 60.), Isaac Twum, Ulrik Mathisen (Marius Årøy fra 90.), Sondre Ørjasæter (Kristoffer Steinset fra 84.) - Alejandro Diaz (Kristoffer Steinset fra 84.) , Valdimar Ingimundarson.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland - Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Fredrik Pallesen Knudsen, David Møller Wolfe (Jonas Torsvik fra 85.) - Mathias Rasmussen (Isak Tomar Hjorteseth fra 85.), Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre - Frederik Børsting (Ole Didrik Blomberg fra 64.), Aune Heggebø (Vegard Leikvoll Moberg fra 77.), Niklas Castro (Bård Finne fra 77.).

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 17-5 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 12-4 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 21-7 til Brann (mine tall). 1. omg.: 12-6 til Brann. 2. omg.: 9-1 til Brann.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

R bak tallet indikerer rødt kort.

-

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS

Stb

Rau

KIL

Bry

IKS

Stb

Rau

Sog


b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*

45

22*

29*

28*

18*

35*

65

27*


463

18

2

3
Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59

27*

68

61

90

45

55

25*

63


1475

21

19

2

2Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79

90

90

90

62

73

86

88

76


1576

21

19

6
Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

20*

90

90

90

90

90

90

90


1820

21

20

1
Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1890

21

21


1Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59

45*

68

74

62

72

55

57

14*


860

20

11

10
Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*

63

22*

16*

28*

45*

35*

33*

76


1333

21

14

7

1Hjort.

5*

5*14*


1*
4*


6*


35

6


Knuds.

90

90

90

90

181*

12*

1*


4*

4*

45

11*


48*

90

90

90

90


864

17

10

2
Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1890

21

21


3Moberg

5*

23*

37*

7411*


15*


18*

2*

14*


199

9

1

3
Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*

90

45*

16*

45*

90

72

56

90


868

19

8

3
Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90

90

90


1839

21

21

4

3Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59

70

90

90

45

90

90

90

84


1619

20

20

11

2

1


Skaan.
16*1*

9*

69

30*

34*

90

90

45*

79

74

75

17*


34*663

14

6

5
Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

79

90

42


1471

17

17

1

1Torsvik
2*

6*


8

2


Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*

45

468

11

6

3
Wolfe

72*

81

86

90

78

90

90

86

86

45*

90

90

90

90

90

88

84


1426

17

15


2-

Mediene om kampen:

BA

NTB Live

BT

VG

TV2

brann.no