Allerede etter 31 sekunder fikk man en forsmak på hvordan onsdagens kamp skulle bli da Brann-kaptein Tuva Hansen, venstre vingback for anledningen, satte AB-keeper Ida Norstrøm på prøve for første gang med en god heading.

For det ble som ventet tøft for Arna-Bjørnar i lokaloppgjøret mot regjerende mester og serieleder Brann. Dette var lagenes tredje møte denne sesongen, og det ble tidlig klart at denne kampen ikke ville bli noe annerledes de to første, der Brann vant 7-0 i det motsatte seriemøtet og 5-0 i cupen.

Fem ulike målscorere sørget for at Brann kunne ta med seg en 6-0-seier på den korte bussturen tilbake til sentrum.

– Vi fikk en anledning til å bruke 15-16 spillere. Det var bra for oss. Totalt sett er det vanskelig å klage når man vinner 6-0, men det er deler av kampen jeg ikke er helt fornøyd med, sier Brann-trener Olli Harder.

Målkalas før pause

Det var ikke spilt syv minutter før nullen sprakk hos hjemmelaget. Forsøket på å spille seg ut bakfra mislyktes fullstendig for Arna-Bjørnar. Tuva Hansen snappet ballen fra Marte Hjelmhaug og spilte 45 grader ut til Nora Eide Lie som banket ballen i lengste hjørne.

Brann-presset var konstant, og etter 23 minutter smalt det igjen. Therese Sessy Åsland avsluttet et flott angrep med å styre inn sitt første Brann-mål fra rundt fem meter.

Mens Brann-spillerne jublet, samlet Arna-Bjørnar-kaptein Stine Hovland sine lagvenninner i et forsøk på å få ned stressnivået, men overmakten var for stor.

Ti minutter senere sto det 0-3 på Arna idrettspark. Nok en gang et praktfullt angrep av den regjerende mesteren, med innlegg fra Kvamme, gjenlegging av Maria Brochmann og en kontant avslutning ned i hjørnet av stortalentet Signe Gaupset.

Arna-Bjørnar var rådville og i total oppløsning. Fem minutter senere tegnet også Brochmann seg på scoringslisten etter å ha blitt spilt på nesten blank kasse av Rakel Engesvik. På hjemmelagets benk kunne de ikke gjøre annet enn å begrave ansiktet i hendene.

– Vi visste at dette ville bli tøft, men det er klart det er tungt å tapte stort mot Brann enda en gang. Vi må bare erkjenne at det er stor avstand mellom oss for øyeblikket. Vi kan ikke gå rundt å tenke at dette er flaut, men fokusere på den lærdommen som ligger i å spille mot en bedre motstander, sier Arna-Bjørnar-trener Bjarne Hagen.

Aldri vært større avstand

Arna-Bjørnar gjorde to bytter på laget i pausen, men kampbildet forble uforandret. Plutselig var det enorme rom ute til venstre. Det utnyttet en livlig og god Rakel Engesvik, som fikk gå og gå før hun hamret inn 5-0. Da var det bare spilt 48 minutter.

Det er bare fire år siden Arna-Bjørnar var landets tredje beste fotballag, og den soleklare eneren på kvinnesiden i bergensfotballen. Nå er avstanden opp til Brann så stor at det knapt er til tro.

Dette ble godt illustrert da serielederen etter 55 minutter byttet inn Marit Bratberg Lund, årets spiller i Toppserien i fjor, og Svava Ros Gudmundsdottir og Berglind Björg Thorvaldsdottir, som begge spilte i EM for Island for bare noen uker siden.

Kampen var avgjort for lengst, noe den siste halvtimen bar preg av, men Therese Sessy Åsland satte kronen på verket da hun hamret inn 6-0 på vakkert vis.

Det ble også sluttresultatet.

Brann har fått en perfekt start på livet etter Alexander Straus.

Arna-Bjørnar - Brann 0-6 (0-4)

Toppserien, grunnspill.

Arna idrettspark.

Dommer: Cecilie Frøyland, Frøyland IL.

Gult kort: Marija Aleksic, Arna-Bjørnar. Hanne Larsen, Brann.

Mål: 0-1: Nora Eide Lie (7), 0-2: Therese Sessy Åsland (23), 0-3: Signe Gaupset (33), 0-4: Maria Brochmann (40), 0-5: Rakel Engesvik (48), 0-6: Åsland (63).

Arna-Bjørnar (4-3-3): Ida Norstrøm - Marte Hjelmhaug, Stine Hovland, Tomine Svendheim, Helle Stenersen - Marija Aleksic (Kaia Hjelmhaug fra 46), Linnea Laupstad, Ingrid Jåstad (Yuuka Kurosaki fra 66) - Sigrid Aas, Mina Folland (Martine Midtbø fra 46), Linnea Sælen.

Brann (5-4-1): Aurora Mikalsen (Hanne Larsen fra 55) - Cecilie Kvamme (Marit Bratberg Lund fra 54), Ingrid Stenevik, Guro Bergsvand, Marthine Østenstad, Tuva Hansen - Rakel Engesvik, Signe Gaupset, Nora Eide Lie (Svava Ros Gudmundsdottir fra 55), Therese Sessy Åsland (Tameka Yallop fra 71) - Maria Brochmann (Berglind Björg Thorvaldsdottir fra 55).