Gå til sidens hovedinnhold

Maktdemonstrasjon!

Artikkelen er over 2 år gammel

Tertnes møtte trøndere i stabil medaljeform. – Jeg hadde forberedt meg på en jevn og tøff match!

Tertnes - Byåsen 29-18: Men det fikk ikke Tertnes-målvakt Marie Davidsen. For bergenserne valset over sjokkskadde trøndere, som ble revet i stykker av et Tertnes som neppe har levert en bedre match hele denne sesongen.

Og da har de funnet formen i grevens tid. Sølvjakten er i gang.

– Jeg hadde tro på seier her, men at det skulle bli så overlegent ... Vi løste alt taktisk veldig bra. Vi har slitt med å komme i gang bra, men nå gjorde vi det også. Vi visste at vi har nivået inne, og nå fikk det endelig ut, jubler Kjerstin Boge Solås.

Mektig Hilby

Etter at Byåsen kvittet seg med Roger Kvannli og erstattet hovedtreneren med Atle Johansen medio november i fjor, har trønderne vist enorm form. Dermed visste Tore Johannessen og Tertnes at 20-16-seieren de sikret tidlig i sesongen i Trondheim ikke var like lett å kopiere i returoppgjøret.

Åpningen var like intens og jevn som ventet. Anført av playmaker Madeleine Hilby (som var stor kampen gjennom), en skuddvillig høyrekant i Tina Abdula og stjernen Kristin Nørstebø holdt bergenserne tritt med de formsterke trønderne. Det sto 5-4 på lystavlen etter ti minutter.

Les også

Thea (21) blir mens «alle» drar

Et meget solid hjemmeforsvar fikk mer og mer å juble for. Byåsen møtte et kynisk, kontant og effektivt forsvar, og da 30 minutter var spilt i Haukelandshallen sto det 13-9.

Tøff avslutning

Og jubelen Tertnes tok med seg inn i garderoben stilnet ikke utover i 2. omgang. For de blå var nådeløse med Byåsen. Trønderne maktet ikke score før det var spilt seks og et halvt minutt av omgangen, da de reduserte til 10-17. Tertnes var rett og slett mektig imponerende.

Johannessens jenter så seg aldri tilbake, og til tross for en litt økende slurvprosent på tampen av kampen, var kalasseieren aldri truet. Tertnes vant 29-18, og er fortsatt med i sølvkampen.

– Dette gikk akkurat som planlagt! Ufattelig deilig. Det å komme ut som vi gjorde og spille så bra, er bare utrolig deilig, jubler Vilde Ingeborg Johansen.

Gjerpen neste, før Fredrikstad venter i nest siste serierunde. I siste står Kristiansand Vipers for tur ...

– Vi må ta minst fire poeng der, og så får vi se hva vi kan få til mot Vipers, sier målvakt Marie Davidsen.

Tertnes - Byåsen 29-18 (13-9)

Eliteserien håndball kvinner. Haukelandshallen, 943 tilskuere. Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim-Nicolai Fjellvang.

Tertnes: Marie Davidsen, Josefine Lien - Madeleine Hilby 9 (1), Tina Abdula 5 (1), Vilde Johansen 3, Kristin Nørstebø 2, Kjerstin Boge Solås 2, Katarina Berens 2, Rikke Øyerhamn 2, Bodil Sørheim 1, Benedicte Nesdal 1, Mina Mjærum 1, Hermine Auberg 1.

Toppscorer Byåsen: Anna Kallestad 4.

Utvisninger: 2x2 min Tertnes, 1x2 min Byåsen.

Kommentarer til denne saken