Brannvesenet satte i gang umiddelbar evakuering fra en stor boligblokk etter at det ble meldt om mye røyk fra en kjeller på Møhlenpris onsdag kveld.

Røykdykkere tok seg raskt inn i bygget og fikk lokalisert brannen.

Etter hvert ble en kvinne og en mann hentet ut fra bygget av brannmannskaper. Det ble først gjort førstehjelp på stedet før de to ble kjørt til Haukeland sykehus.

– En person er bekreftet omkommet ved ankomst Haukeland, opplyste Rune Vedeler, innsatsleder ved Vest politidistrikt.

I en pressemelding torsdag morgen opplyser politiet at mannen er i 30-årene, og at pårørende er varslet. Tilstanden til kvinnen som ble sendt til Haukeland er uvisst.

– Ingen av disse har noen bostedstilknytning til adressen for brannen, opplyser operasjonsleder Tom Johannessen torsdag morgen.

Skal etterforske

Politiet sperret av et større område rundt boligblokken.

Innsatsleder Vedeler opplyste at det vil bli en politietterforskning av brannårsaken og undersøkelser av hvem som bodde i leiligheten der det brant. De andre leilighetene skal ikke ha fått skader.

Klokken 2225 onsdag kveld opplyste vaktkommandør ved 110 Vest, Helge Lund, at brannvesenet på stedet hadde meldt kontroll på brannen.

Brannen ble lokalisert til kjelleren, hvor de to bevisstløse personene ble funnet.

– Politiet har gjort innledende etterforskningsskritt på brannstedet med avhør av flere personer, opplyser operasjonsleder Tom Johannessen torsdag morgen.

Evakuert til hotell

Bygget skal huse 12 leiligheter. Politiet opplyser torsdag morgen at 11 personer fra komplekset har fått overnatting på hotell fordi strømmen er koblet fra.

Brannvesenet har jobbet på åstedet gjennom natten.

– Akkurat nå jobber brannvesenet med å lufte ut av bygget, i håp om at de som bor her kan få flytte hjem så snart som mulig, sa innsatsleder Vedeler til BA.