Gå til sidens hovedinnhold

Mann funnet omkommet etter båtbrann i Lysekloster

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag formiddag var det brann i en fritidsbåt på Lysekloster. Inne i den utbrente båten ble det funnet en død mann.

Det melder politiet i en pressemelding. Mannen er ikke formelt identifisert, men politiet har vitneopplysninger som gjør at de vet hvem mannen er. De nærmeste etterlatte er derfor informert.

Etter det BA får opplyst hadde mannen tilhold til en enebolig båten sto ved.

Båten sto på land utenfor eneboligen da den begynte å brenne. Flere så kraftig røyk fra hagen utenfor huset, og varslet nødetatene.

– Det var mye røyk og godt synlig fra lang avstand, sier lensmann ved Os lensmannskontor, Oddbjørn Dyrdal.

Nødetatene rykket ut til stedet etter å ha fått den første meldingen klokken 1027.

– Da vi kom frem var båten overtent. Den sto på en eiendom, men det var ikke fare for spredning til bygninger. Vi holder på å slukke brannen nå, sa vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen ved 11-tiden.

Raskt fikk brannmannskapene kontroll og brannen ble slukket. Først da fikk politiet verifisert at det befant seg en omkommet mann om bord.

– Vi kan ikke si noe nå om hva han gjorde i båten, vi kartlegger nå hva som skjedde forut for brannen, sier Dyrdal.

Hvordan brannen startet er også uvisst. Båt-vraket skal fraktes til politiets lokaler for videre gjennomgang. Det er opprettet en undersøkelsessak for å søke å finne brannårsaken.

– I hele dag har vi drevet krimtekniske og taktiske undersøkelser. Frem til nå har vi dannet oss et bilde av hva som kan ha skjedd, men det vil ta litt tid før vi har det endelige svaret. Vi må også avvente obduksjonsrapporten.

Når mannen sist ble sett er ikke klarlagt.

BA kommer tilbake med mer.