Politiet aksjonerte flere steder etter at en mann kom inn på Bergen legevakt med alvorlige stikkskader på kroppen ved 1840-tiden mandag. Den skadde er en mann i 40-årene, opplyser politiet.

Han ble raskt overført til Haukeland sykehus for behandling.

– Skadene er alvorlig, men ikke livstruende, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i en pressemelding natt til tirsdag.

Mann innbrakt, så løslatt

Innledningsvis jobbet politiet iherdig med å finne ut hvordan mannen hadde fått skadene, og ikke minst hvor.

Det ble satt inn store ressurser, og blant annet tatt i bruk blodhund.

Etter hvert kom politiet på sporet av en leilighet, hvor det ble funnet blod. Derfra ble en mann innbrakt av politiet.

– Vi ønsker å se gjennom en leilighet. Vi kan ikke utelukke at det kan bli flere personer. Denne saken er omfattende, sa innsatsleder Frank Listøl i politiet ved 2230-tiden.

Mannen har ikke status som siktet. Han ble løslatt etter avhør hos politiet, opplyser operasjonsleder Eirik Loftesnes tirsdag morgen.

– Han ble innbrakt for å avklare hvilken rolle han har hatt i denne saken. I natt ble det vurdert at han ikke skulle pågripes, forteller han.

– Er det sannsynlig at dere vil pågripe noen andre?

– Nå går denne saken i etterforskningssporet. Det jobbes med å innhente det vi kan av opplysninger, svarer Loftesnes.

Ifølge innsatsleder Listøl er det gjort beslag i den aktuelle leiligheten, men han ønsker ikke å si hva politiet har funnet.

– Det er en relasjon mellom de to mennene, opplyste han mandag kveld.

Politiet har snakket med flere vitner, men det er uklart hva de har sett. Det etterforskes videre både teknisk og taktisk.

Språkforvirring

Utgangspunktet for det hele var at den skadde mannen dukket opp på legevakten. Da sto politiet med en rekke ubesvarte spørsmål. Det gjør de fortsatt, får BA opplyst tirsdag morgen.

– Det er flere spørsmål enn svar i denne saken, forteller operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen til BA.

Det var blodspor som ledet patruljene fra legevakten til Damsgårdsveien.

Den skadde mannen er utenlandsk. Det ble derfor ekstra forvirring i startfasen da politiet ikke kunne kommunisere skikkelig med ham på verken norsk eller engelsk.

– Vi har store språkutfordringer. Nå er han på Haukeland sykehus under behandling, og vi har ikke mulighet til å snakke med ham, sa innsatsleder Listøl.

Politiet avhørte mandag kveld et vitne som bor i nærheten av den blodige leiligheten. I avhøret fikk de hjelp av tolketjeneste.